Hrvatsku nacionalnu U-21 vrstu očekuje doigravanje za plasman na EP, Omerović debitirao za A selekciju BiH.

Završene su reprezentativne obveze za sve naše igrače koji su proteklih dana bili angažirani u raznim selekcijama. Mlada hrvatska U-21 vrsta uspješno je odradila utakmice s Andorom i Grčkom u Koprivnici te s dvije pobjede, 2:0 i 3:2, izborila doigravanje za plasman na Europsko prvenstvo. U oba susreta vratar Nikola Čavlina i veznjak Marko Soldo bili su na terenu od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka i među najstandardnijima su i kod novog izbornika Ivice Olića. Ivan Cvijanović je protiv Grka ušao u 46. minuti umjesto Hrgovića. Kao što je poznato, Anton Matković je morao otkazati poziv zbog ozljede, uslijed koje je još uvijek odsutan s treninga Bijelo-plavih. Naša reprezentacija je osvojila drugo mjesto u skupini i sada čeka sutrašnji ždrijeb (četvrtak) za oglede u doigravanju koji su na rasporedu 11. i 18. studenoga.

Nailova premijera za Bosnu i Hercegovinu

Svoj debi u najboljoj vrsti Bosne i Hercegovine imao je Nail Omerović. Ušao je odmah na početku drugog poluvremena kvalifikacijskog dvoboja s Mađarskom u Zenici. Rezultat je bio 0:2, a iako se osječki prvotimac našao u situaciji u kojoj je dosuđen kazneni udarac za goste, može se reći da nije razočarao u svojoj premijeri.

Prekrasno je zaigrati za svoju zemlju, u najboljoj reprezentaciji i na to sam ponosan! Znam da sam u nekim trenucima mogao reagirati bolje, razmišljao sam poslije o tomu, ali je sigurno bilo i dobrih stvari. Žao mi je što smo izgubili i što već dugo čekamo na pobjedu, ali doći će i to. Nadam se što prije, rekao je Omerović.

Živković strijelac, Grahovac i Jaman uspješni u Tirani

Hrvatska selekcija U-19 je sudjelovala na turniru u Poreču i remizirala protiv sva tri protivnika. Prvo je bilo 1:1 s Meksikom, zatim 2:2 protiv Republike Irske i na kraju ponovno 1:1 s Grčkom. Filip Živković je zaigrao u sve tri utakmice i to s većom minutažom, a protiv Grčke je bio i strijelac vodećeg pogotka. Niko Farkaš je startao s Meksikancima i Grcima, dobio je dosta minuta u tim ogledima, dok s Ircima nije bio na terenu. Reprezentacija U-17 igrala je u Tirani prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo. S Albanijom je bilo neodlučeno 1:1, pobjeda nad Farskim otocima je bila i više nego uvjerljiva 7:0, a ono što je najvažnije – u završnom dvoboju svladana je Nizozemska s 3:1. Matej Grahovac je branio u sva tri nastupa od prve do završne minute, dok je Dražen Jaman u prva dva ogleda bio starter, da bi u trećem ušao s klupe. Budimirovi izabranici su osvojili prvo mjesto i nastavit će kvalifikacije u Ligi A drugog izlučnog kruga. I na kraju, u kampu nacionalne vrste U-15 sudjelovali su osječki pioniri Petar Tolić i Josip Cipar.