Naš je trener istaknuo kako momčad, posebno na gostujućem terenu, treba znati odgovoriti i na onaj tzv. „prljaviji“ nogomet.

Nogometaši Osijeka otputovali su u Šibenik gdje nas u subotu očekuje prvenstveni ogled s domaćinom na Šubićevcu. Jasno je izražena želja kod svih igrača da se osvoje sva tri boda i momčad vrati na pobjednički kolosijek.

Iza nas su neke utakmice koje su završile onako, kako to nismo očekivali. No, ne trebamo ni zaboraviti dobar put kojega smo imali u tom razdoblju. Pobijedili smo tada četiri od pet posljednjih utakmica, zbog čega ponovo trebamo započeti pozitivan rezultatski trend kojega nismo uspjeli nastaviti u Puli. Tamo smo bili psihički slabi nakon ona dva autogola, to je ipak bila specifična situacija koja je usmjerila utakmicu, to je nešto na čemu moramo još raditi. Znamo da će ovo za nas biti još jedna teška utakmica i težak teren, Šibenik u posljednje vrijeme nije baš imao tako dobre rezultate, ali su kod kuće opasni i tamo još nisu poraženi ove sezone. Moramo biti spremni na tešku zadaću koja nas tamo očekuje, rekao je Federico Coppitelli.

„Sigurno će učinak biti bolji nego dosad“

Šef stručnog stožera je još nešto želio pojasniti onima koji vjerno prate sve što se događa kada su Bijelo-plavi u pitanju…

Kada često govorim o našoj mladoj momčadi, to se ne odnosi samo na dob igrača, po čemu smo najmlađi u HNL-u, nego želim reći da je ovo ekipa u stvaranju, puno igrača treba razumjeti kako igrati u gostima izvan naše Opus Arene, na kojoj imamo jako lijepo okruženje. Nekada moramo biti, kada igramo izvan Osijeka, malo „prljaviji“ u smislu da bismo trebali biti više spremni za borbu. Onda će to i rezultatski biti drugačije u smislu onoga što smo zaslužili, u odnosu na ostvareno na kraju utakmice.

Ne možemo nikako zaboraviti onaj prvi dvoboj sa Šibenčanima u 1. kolu kada smo poraženi, unatoč velikoj dominaciji i broju propuštenih prilika. Nadamo se da će ovaj puta ishod biti drukčiji.

Mislim da smo protiv njih ovdje imali dobru prezentaciju uz nekoliko pogrešaka, ali smo unatoč tomu zaslužili pobijediti. Ipak mislim da se ova nova momčad sama izgrađuje jako dobro, naravno da to u prvom krugu sezone nije izraženo brojem osvojenih bodova, no bitno je znati i kako smo ih raspodijelili. Znamo kroz što smo prošli u prvih pet utakmica, dok smo u drugih pet osvojili devet od ukupno 10 bodova, koliko ih trenutno imamo. Naravno da moramo još više raditi i sigurno će drugi dio sezone završiti s boljim učinkom u odnosu na dosadašnji.

Vratiti navijače na stadion pobjedama i dobrim igrama

Jasno je da za potpuno zadovoljstvo treba što češće i u kontinuitetu pobjeđivati. Svjestan je toga i Federico.

Zajedno rastemo i moramo odigrati što više dobrih utakmica jer želimo vratiti puno navijača na Opus Arenu, kao na onoj prvoj utakmici sezone protiv Levadije. Znam da ljudima moramo pomoći i „natjerati“ ih da dođu na utakmicu baš kroz dobre rezultate i kvalitetnu igru. Ovo drugo smo, osobno mislim, dosta dobro odradili, a sada se moramo potruditi za bolji ishod kako bismo navijačima donijeli pravu energiju i entuzijazam. Onda će to biti dobra sezona. Naravno da neki gledaju na sve ovo u smislu – nema rezultata. Međutim, postoji puno faktora koji na to utječu. Ipak, ne trebamo gledati unatrag niti na ozljede koje nas učestalo prate. Ono što stalno pokušavam je gurati sve nas da bismo sebe prikazali u najboljoj verziji. Ne možemo kontrolirati ozljede, sudačke odluke, teren… no mislim da rastemo u stvarima koje možemo staviti pod kontrolu. To su radna etika, kvaliteta igrača, organizacija igre, iskustvo u ovoj ligi… Moramo brzo učiti i to je to. Na to sam i fokusiran.

Šibenik nas dočekuje s novim kormilarom, to je njihov bivši prvotimac Marko Kartelo, nasljednik Marija Carevića.

Promijenili su trenera, no igrači su im ostali isti i njih poznajemo. Sigurno će biti teška zadaća za nas, morat ćemo biti jaki u glavi i zadržati identitet. A to znači igrati kao kolektiv i biti što bolji na terenu. Također, moramo biti spremni boriti se jer će ovo biti dvoboj u kojem je organizacija jako bitna. Mi je imamo i moramo to pokazati.