Naš je stoper bio strijelac vodećeg pogotka za Osijek u rezultatskom preokretu kojega smo vidjeli na Šubićevcu.

Teško je bilo pobrojati sve šanse i uzbuđenja koja su se mogla vidjeti ove subote na Šubićevcu u pobjedi Osijeka nad Šibenikom (3:1). Domaćin je imao „blitzkrieg“ na samom početku, prvo je Santini u 49. sekundi uzdrmao gredu, da bi potom isti igrač u 3. minuti doveo domaćina u vodstvo u situacija koja se ne smije događati, posebno ne u samom otvaranju dvoboja. Imali su kasnije Šibenčani još jednu pogođenu vratnicu preko Majića, dok je niz prigoda za Osijek, čak u četiri-pet navrata, propustio realizirati Hernani. Ipak, u završnim sekundama prvog poluvremena Jakupović je idealan centaršut odličnog Solde iskoristio za poentiranje glavom i izjednačenje u pravom trenutku. Što se, pak, tiče nastavka susreta, on je po svemu bio u znaku Bijelo-plavih koji su realizirali još dvije od brojnih šansi i zasluženo osvojili bodove. Strijelci su bili Jelenić i Soldo.

Mogu se složiti s vama u zaključku da je ovo bila jedna „luda“ utakmica. Činjenica je da nismo dobro krenuli i suparnik je bio puno agresivniji, napravili su nam tri-četiri šanse i mogu reći da su zasluženo zabili gol i imali vodstvo. Kasnije smo se uspjeli konsolidirati i bitno je bilo zabiti za izjednačenje do kraja poluvremena, u čemu smo i uspjeli. Nije nam ovo prvi puta da nam se događa loše otvaranje i morat ćemo poraditi na tomu. Znali smo, s druge strane, da ovdje neće biti lagana utakmica kao i da se neće „umirati“ u ljepoti. Ovo je važna pobjeda za tri boda, izjavio je Luka Jelenić.

Izjednačenje neposredno prije odlaska na odmor

Svakako je jedan od bitnijih detalja na ovoj iznimno zanimljivoj utakmici bio izjednačujući pogodak naše momčadi koji je Coppitellijevim izabranicima dao dodatni vjetar u leđa u drugom poluvremenu.

Stvarno je bilo bitno postići taj pogodak do odlaska na odmor jer je to bitno utjecalo na daljnji tijek susreta. To nam je značajno pomoglo da kasnije dođemo do tri važna boda. U drugi dio smo ušli onako, kako smo to trebali učiniti i u prvom. Uzeli smo inicijativu, pritiskali i stvarali puno šansi i na kraju mislim da smo mogli postići i više pogodaka, ali je najvažnije da smo pobijedili. Nema sada nikakvog opuštanja, nego idemo dalje.

Jelenić je postigao svoj prvi pogodak u dresu Osijeka i nije skrivao zadovoljstvo, posebice nakon onih nesretnih autogolova u prošlom kolu…

Naravno da sam sretan. Nakon što mi se dogodio peh u Puli, drago mi je da sam se brzo stabilizirao i ono što je najbitnije – pomogao momčadi da dođemo do pobjede. Imali smo danas tri različita strijelca što je stvarno pohvalno i moramo tako nastaviti. Nova je utakmica već u utorak, moramo se što prije rekuperirati i naravno proći u sljedeći krug Kupa.