Trener Osijeka je pohvalio reakciju svoje momčadi nakon lošeg ulaska u utakmicu, a posebno za prikazano u drugom poluvremenu.

Još jednom su naši nogometaši pobijedili u Šibeniku i nastavili za nas lijepu i vrlo ugodnu tradiciju. Iako smo prvi primili gol, odmah na samome početku, do kraja utakmice je Osijek zabio tri gola i stigao do trijumfa. Šansi je bilo napretek, u prvom dijelu je to „prštalo“ na obje strane, da bi u drugom poluvremenu Bijelo-plavi zagospodarili terenom i iz takve dominacije stigli do pobjede.

Da, ovo je bilo bitno za nas. Bilo je teško jer znam koliko je Šibenik opasan na svom terenu. Nijednom nisu izgubili, niti su primili gol. Mi smo im danas zabili tri, imali smo puno šansi i sretan sam zbog ovakve prezentacije. Mogli smo reagirati bolje na početku utakmice, međutim, nešto se pita i protivnika. Nismo neko vrijeme pronašli balans između igre i prilagodbe na teren, no rasli smo kako je susret odmicao. Drago mi je zbog navijača koji su i ovaj puta došli i zbog onih koji su nas bodrili ispred TV ekrana. Znam da je ponekad najbitniji rezultat, kako bismo potvrdili ono što radimo. Međutim, mogu, recimo, nabrojati igrače koji nam nisu bili dostupni ovaj puta, bilo ih je puno… Kada nastupaju igrači koji su spremni igrati kao što je Bukvić, kojega smo stavili povučenije, imali smo praktički jednog i pol centralnog braniča. Jako sam sretan zbog današnje pobjede koja nam je peta u posljednjih šest utakmica. Mislim da su dečki zaslužili čestitke, rekao je Federico Coppitelli.

Odlučio se Coppitelli, nakon što smo rano ostali bez ozlijeđenog Tuie, promijeniti formaciju što mu se u konačnici sasvim isplatilo

Moramo nastaviti raditi i igrati kao u današnjih 60 minuta, nakon prvih pola sata kako bismo vratili puno navijača na stadion. To je nešto o čemu jako brinem i što žarko želim. U početku danas nije bilo dobro zbog stanja njihova travnjaka. Ako ne igramo svoju igru, mi smo momčad kojoj nije ugodno u takvoj borbi. Nakon toga smo bili dobri, imali smo puno šansi i zabili tri gola. Nakon što je Tuia morao izaći imali smo Jelenića i Hasića u defanzivi, zaigrali smo s trojicom u zadnjoj liniji i dečki su bili dobri u čitanju igre. Zaslužili su sve moje pohvale. Ne samo zbog rezultata i onoga kako su igrali, nego i za htijenje koje su pokazali. Od dvadesete ili tridesete minute, nisam više siguran, dobili smo balans u igri u odnosu na uvjete glede travnjaka. Nogomet je nekada takav, mi započnemo napad, a oni nam u kontri pogode gredu, potom i zabiju gol. Ako bih morao ovu utakmicu uspoređivati s onom prethodnom u Puli, mislim da smo ovaj puta imali dobre reakcije. Tuia je morao izaći, a on nam je jedan od vođa na terenu. Šibenik je namirisao da može pobijediti i nije bilo lako. Pokazali smo kompletnu izvedbu, tehniku i emocije.

U razdoblju utakmice u kojem smo imali rezultatski zaostatak, bilo je pet itekako lijepih prigoda za Bijelo-plave da postignu pogodak, a čak u četiri se našao Hernani kojemu se ipak nije posrećilo biti strijelac. No, Coppitelli je bio zadovoljan njegovim nastupom i spoznajom da je stalno bio u šansama….

Hernani polako raste, to je igrač koji ima kvalitetu i o tomu ne treba raspravljati, samo treba poraditi na kondiciji i razumijevanju Lige. Sretni smo zbog njega jer se se diže u igri.