Osječani igraju protiv četvrtoligaša kojega moraju pobijediti za plasman u četvrtfinale ovoga natjecanja.

Nisu imali slobodan dan Bijelo-plavi nakon povratka iz Šibenika gdje su osvojili važne prvenstvene bodove, nego se odmah krenulo s priprema za ono što nam slijedi. Ovoga tjedna imamo dvije utakmice, prvo smo gosti požeške Slavonije u osmini finala domaćeg Kupa, a potom ćemo krajem tjedna odmjeriti snage s Dinamom na Maksimiru u derbiju 11. prvenstvenog kola. Što se tiče ogleda u Velikoj, koji nas očekuje ovoga utorka od 17 sati, jasno je da ne smije izostati pobjeda ni u kojem slučaju.

Kup je natjecanje koje nam puno znači. „Gladni“ smo nove pobjede i naravno da želimo ići dalje. Trebamo nastaviti dobar trend i odigrati kvalitetnu utakmicu. Bit će to ozbiljna zadaća za nas, naravno da ćemo promijeniti neke igrače, ali ne previše, iako imamo puno ozlijeđenih. Mislim da ću uvesti neke igrače koje nismo imali na dispoziciji u Šibeniku, kao što je recimo Mikolčić koji je tamo bio na klupi, ali nije mogao nastupiti. Također, Cvijanović bi ovaj puta također mogao zaigrati. Ovo je trenutak za pojedince koji su do sada manje igrali da pokažu svoje kvalitete jer u ovom razdoblju, sve do utakmice s Rijekom, trebamo sve raspoložive igrače iz rostera, izjavio je Federico Coppitelli.

Popis ozlijeđenih postaje sve duži

Požežani se moraju preskočiti i prolaz u četvrtfinale ne može, niti smije biti upitan u dvoboju s protivnikom iz četvrtog stupnja natjecanja (Treća HNL Istok). Svjestan je toga i naš trener koji ima sve više problema s ozljedama unutar momčadi…

Mislim da trebamo nastaviti s dobrim prezentacijama, kao što smo igrali u prošlom kolu. To nam je opet omogućilo da kao nova momčad u stvaranju i dalje rastemo. Bit ćemo spremni i za ovu utakmicu, to je sigurno. Tuia je sada na popisu ozlijeđenih kao i neki drugi igrači, ima problema s mišićima, trenutno prolazi kroz određene pretrage pa ćemo vidjeti kakva je situacija. Naravno da nam je on bitan igrač, a da stvar bude gora, taj popis ozlijeđenih postaje stvarno dugačak. Nadam se da će se neki od njih oporaviti za utakmicu s Dinamom. Što se tiče Matkovića, njegova je ozljeda u početku bila manji problem, međutim, sada je to dosta ozbiljnije. Pokušavamo saznati kada bi se mogao vratiti na teren, kao što sam već rekao – on i Renan, Styopa… su igrači koji imaju duže razdoblje mirovanja i za koje se nadamo da će se što prije oporaviti.

Treneri uvijek razmišljaju kako svoju momčad učiniti još boljom i uvjerljivijom na terenu, tako razmišlja i Coppitelli.

Sretan sam što pobjeđujemo i što uz kvalitetnu izvedbu imamo i dobar rezultat, a to je također bitno. U obrani želim stvoriti konekciju koja je za momčad presudna. Kada igramo, posebno ovdje na našoj Opus Areni, želim da svi protivnici znaju da je protiv naše momčadi teško igrati. Mislim pritom i na okruženje puno strasti i energije koje će vratiti navijače natrag na stadion.