Nije nam nikako bilo ugodno čekati do samoga finiša rezultatski preokret, no osnovna je zadaća ispunjena plasmanom u četvrtfinale.

Na stadionu SRC Velika okupilo se gotovo 3.000 gledatelja koji su došli pogledati može li požeška Slavonija iznenaditi Bijelo-plave u osmini finala nacionalnog Kupa. Nada im je trajala i bila dodatno potkrijepljena iznenađujućim vodstvom domaćeg četvrtoligaša (Janković '62) sve do samoga finiša. Međutim, golovima Živkovića u 84. i Solde u 85. minuti Osijek je u razmaku od svega šezdesetak sekundi stigao do preokreta i „preživio“ ovo gostovanje, prolaskom u četvrtfinale. Opasno se živjelo u Velikoj, to se mora zaključiti, ali je isto tako činjenica da je zadaća ispunjena i da nije bilo posrtanja na kraju priče.

Već smo pričali o ovome i kad se igralo u Varaždinu. Znamo da će svaka utakmica u Kupu biti teška. I druge momčadi iz HNL-a se također muče s prolaskom dalje, a nekada dolaze i do jedanaesteraca. Iskreno, sve to smo znali. Imali smo „milijun“ šansi, no moramo biti mentalno jači u borbi i shvatiti kakva nas utakmica može očekivati. Da smo, možda, bili malo smireniji, bolje bismo ocijenili kada šutirati, a kada potražiti drugo rješenje. Trebalo nam je više razmišljanja što je bolji odabir u tom trenutku. Vjerojatno smo mogli biti bolji u završnici, Mlada momčad kao što smo mi zna da se to može dogoditi. Na kraju dana, pobijedili smo i to je najvažnije, izjavio je Federico Coppitelli.

„Drago mi je što je zabio Živković“

Naš je trener u nevjerici gledao uz teren kakve su sve prigode olako propuštene i logična je bila zabrinutost kako je vrijeme odmicalo, a posebice kada se ulazilo u završnih desetak minuta utakmice pri vodstvu domaćina. Srećom, igrači koji su ušli s klupe su nam donijeli konkretnost i svojim golovima omogućili ono što se podrazumijevalo kao obveza.

Svaki put kada smo imali loptu smo pucali ka vratima, pogotovo u drugom poluvremenu gdje smo imali jako puno prilika. Sretni smo što su naši navijači došli i barem pogledali zanimljivu utakmicu. U prvom poluvremenu smo se još pomalo prilagođavali na teren, nadalje, u odnosu na Šibenik promijenili smo čak sedmoricu igrača. Uostalom, nikada nije lako. Mogli smo biti fokusiraniji, no ipak smo imali dobru izvedbu. Drago mi je što je zabio Živković. Bio je dobar i aktivan i zaslužio je ovo. Sada ćemo se pripremiti za što bolju prezentaciju protiv Dinama u prvenstvu.