Marko je ovaj puta ušao s klupe i sudjelovao u rezultatskom preokretu protiv nižerazrednog protivnika.

Koliko je udaraca ka suparničkim vratima uputila naša momčad u ogledu sa Slavonijom, bilo je teško i pobrojati. Najčešće su to bile izrazite prigode, nerijetko i pravi „ziceri“, a u dva navrata tresla se i vratnica. Međutim, pogodak koji nas je „vratio u život“ nakon neugodnog rezultatskog zaostatka dočekali smo tek u 84. minuti, da bi odmah potom, već u sljedećem napadu, bilo konačnih 1:2. Strijelac pobjedonosnog gola Marko Soldo kritički se osvrnuo na prezentaciju u Velikoj.

Rekao bih da smo katastrofalno ušli u utakmicu, a loše smo reagirali i u drugom dijelu. Nismo bili pravi i nismo pokazali tu razliku da smo mi HNL, a oni četvrta liga. Po meni je to bila loša igra cijele momčadi iako je najbitniji prolaz i ne treba više ništa oko toga analizirati. Njihov se golman razbranio, puno je zicera „skinuo“ i u takvim susretima se poklopi da na kraju strijepiš, kao što smo mi, ajmo reći, strijepili danas. Evo, najbitnije da smo prošli, zabili ta dva gola i to je to. Lijepo je bilo ovdje igrati što se tiče ambijenta i terena, svaka čast našem domaćinu i čestitam im na odličnom otporu, rekao je Soldo.

Pitali smo Marka je li osjetio povećanu nervozu u situaciji kada je na semaforu već prošla 80. minuta, a Slavonija je i dalje bila u vodstvu?

Nisam neki tip od nervoze i straha, samo treba biti strpljiv od početka do kraja u takvim situacijama. U svakom susretu kroz sezonu uvijek imaš dijelove utakmice u kojima strijepiš, da se tako izrazim. To treba izdržati, biti pametan i postaviti se tako da barem ne primiš gol, iako ga mi uglavnom primamo. Ipak, riješili smo to s dva pogotka i važno je da smo dobili i prošli.

Marko je trenutno prvi klupski strijelac

Soldo je na Opus Arenu stigao prvenstveno kao „osigurač“ u veznom redu s naglašenijom defanzivnom ulogom. No, trenutno je naš najbolji strijelac!

Ne mogu reći da sam tako razmišljao kada sam dolazio jer sam doveden kao kao zadnji vezni, a ne osmica ili desetka. No, eto mogu biti konkretan i u igri prema naprijed, kada imam tu slobodu na terenu. Uvijek sam bliže golu i bude tu situacija kada dolazim u šanse, samo je pitanje hoću li ga zabiti ili ne. Opet sam bio strijelac i sretan sam zbog toga.

Na kraju smo s par rečenica najavili i predstojeći prvenstveni derbi s Dinamom na Maksimiru.

Kao što svi znamo, oni su odlična momčad koju prvo čeka utakmica Lige prvaka. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo bodove na Maksimiru, to nam je prioritet. Njih očekuje jak protivnik ove srijede i sigurno će biti malo istrošeni bez obzira na širok igrački kadar. Idemo tamo po tri boda, dati sve od sebe da bismo pobijedili.