Nogometaši Osijeka otputovali su jutros na pripreme u istarski Novigrad. Posve iznenađujuće, u autobusu nije bilo najboljeg igrača iz jesenske polusezone, pouzdanog stopera Mateja Jonjića!

On će karijeru nastaviti u Južnoj Koreji jer ga je Hajduk odlučio transferirati na Daleki istok, a naš prvoligaš na to ne može utjecati, budući da je Jonjić posuđeni igrač s Poljuda. Tako su bijelo-plavi ostali bez još jednog stožernog prvotimca što će im svakako biti veliki hendikep u nastavku sezone.

Inače, u Novigradu će se pripremati: Mikulić, Lončarić, Žitnjak, Matas, Arsenić, Pranjić, Bralić, Špehar, B. Barišić, Čuljak, Kurtović, Vitaić, Jamak, Šorša, Škorić, Vojnović, Perošević, Glavaš, Mešanović, Aganspahić, J. Barišić, Čikvar, Baraban i Mandić.

Mladi vratar Marko Malenica ide na posudbu u redove drugoligaša Segeste, a što se tiče priželjkivanih igračkih pojačanja iz Rijeke, s Kantride je stigao odgovor da Riječani trenutno nisu u mogućnosti posuditi niti jednog igrača u Gradski vrt što ne znači da je ta mogućnost definitivno propala uoči starta proljetne polusezone.

Za sad su poznate tri pripremne utakmice koje će se odigrati u ovom dijelu priprema. Već u petak protivnik je Rudar iz Velenja, 29. siječnja je susret s Celjem, dok dan nakon toga Osijek izlazi na noge Krki iz Novog Mesta.