Zekić je zadovoljan radom svoje momčadi i podizanjem forme te očekuje da će se igrači napokon osloboditi grča. Štajnbrikner trener buduće B momčadi, Vranješ glavni skaut. 

Osijek dočekuje momčad Zagreba u borbi za prvenstvene bodove koji su mu nužni za nastavak sezone u borbi za opstanak među prvoligašima. Prilika je to za drugu uzastopnu pobjedu, a trenera Zorana Zekića veseli spoznaja da nema većih kadrovskih problema...
- Svi konkuriraju za sastav, osim Mikulića i požutjelog Lukića. Također, atmosfera na treninzima je dobra, kvalitetno se radi i samo se nadam da će se to manifestirati i na utakmici i da ćemo ići u onom smjeru u kojem svi priželjkujemo, rekao je Zekić na konferenciji za novinare.
Što se Zagrebaša tiče, iako su ih praktički već svi otpisali jer daleko zaostaju na začelju tablice, trener bijelo-plavih nikako ne misli da će se oni predati bez prave borbe u Gradskom vrtu, kao što to nisu učinili niti na Poljudu.
- Nisu oni defanzivna momčad da bi se ovdje došli braniti. Naprotiv, igraju kombinatorno i kroz nadigravanje traže svoju šansu. Osim toga, dosta su gusti, a i činjenica je da imaju nekoliko dobrih pojedinaca tako da ja nisam nimalo bahat uoči ove utakmice. Bit će onako, kako se mi budemo postavili. Ako to bude kao na zadnje tri, četiri utakmice onda su nam sigurno veće šanse u odnosu na protivnika. Igrači su nam malo podignuli formu, imamo sada i zaoštrenu konkurenciju i sve bi to trebalo ići na naš mlin. No, neće nam nitko ništa pokloniti. Zagreb dolazi bez opterećenja jer u biti nemaju što izgubiti, a kod nas je puno drugačija situacija.

Zekić novinarima dan uoči utakmice nije izdiktirao sastav, niti je dao naslutiti za koga će se ovaj puta odlučiti.
- Ne mogu još reći hoće li se Šorša i Šarić vratiti u početnu jedanaestoricu. Nekih će promjena biti, međutim, to u konačnici i nije toliko bitno. Najvažnije je kako ćemo početi i završiti utakmicu i nadam se da ćemo opet imati igrače s klupe koji nam mogu donijeti dodatni impuls. Dečki se napokon trebaju osloboditi grča i odigrati najbolje što mogu i znaju, istaknuo je Zekić.
Potom se novinarima obratio sportski direktor Alen Petrović koji je obznanio kako su se u Klub vratili Tomislav Štajnbrikner i Ivo Vranješ.
- I službeno smo podnijeli zahtjev Županijskom nogometnom savezu, Natjecateljskoj komisiji i HNS-u za formiranje B momčad i vjerujemo da ćemo uspjeti u tom planu. Toj će momčadi trener biti Štrajnbrikner koji je već na neki način i sada priključen stručnom stožeru u induvidualnom radu s prvotimcima i nekim mlađim igračima. Što se Vranješa tiče, on će ubuduće biti naš glavni skat s bitnom ulogom i uoči ljetnog prijelaznog roka, kako bismo mogli s više strana snimati potencijalna pojačanja, kazao je Petrović.
Štajnbrikner je vrlo ozbiljno shvatio svoju novu dužnost i veseli ga povratak u Gradski vrt.
- Drago mi je da sam ponovno u ovoj sredini jer je Osijek moj klub. B momčad je trebala postojati i prije, budući da je takva mogućnost sazrijevanja igrača neophodna za njihovu budućnost i razvoj. Napravit ćemo dodatnu selekciju za momčad koja bi se trebala predstaviti na ljeto. Već imam slična iskustva iz donjogradske Olimpije kada su tamo bili Jugović, Miličević, Leko... Zahvaljujem Upravi na ukazanom povjerenju i mislim da ću svoj dio odraditi na zadovoljstvo svih nas.

Vranješ je bio pomoćnik Štajnbrikneru u Maleziji, a sada će nastaviti suradnju, ali u Nogometnom klubu Osijek u kojem su izvjesno vrijeme bili u stručnom stožeru seniorske momčadi.
- I ja sam osobno sretan, praktički nastavljam tamo gdje sam stao. Ovo je područje bogato talentima i stalno ih moramo iznova tražiti i pratiti. Stvar je postavljena vrlo ozbiljno, mislim da imam dovoljno znanja i iskustva da kvalitetno odradim taj posao. Vidim da Klub jača na svim poljima i to me veseli. Pokušat ćemo pokriti i širu regiju, a to znači i Bosnu i Hercegovinu i Vojvodinu. Sviđa mi se način na koji smo već počeli raditi, imamo sve moguće uvjete za jako dobar posao i svakako sam optimist, naglasio je Vranješ.

Dodajmo na kraju da je junior Mihael Žaper potpisao stipendijski ugovor na dvije godine te sada i službeno može zaigrati za najbolju momčad našeg prvoligaša, naravno, ukoliko ga trener Zekić bude odlučio koristiti u nastavku sezone.