Naknadno se utvrdilo da osječki veznjak ima tri javne opomene. Škorić produžio ugovor na još tri godine!

Nogometaši Osijeka odrađuju posljednje treninge uoči nastavka prvenstvene utrke i gostovanja kod lidera na ljestvici, zagrebačkog Dinama. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 15 sati, a svima je jasno da su „Modri“ veliki favoriti, što dakako ne znači da su se Osječani unaprijed pomirili s činjenicom da u tom ogledu nemaju što tražiti. O tomu je pred novinarima danas govorio šef stručnog stožera našeg prvoligaša Zoran Zekić:

- Imali smo ligašku stanku zbog nastupa reprezentacije i vjerujem da smo je dobro iskoristili. Neki su nam se bolesni i „roviti“ igrači oporavili i u punom smo treningu, ali me s druge strane žalosti spoznaja da smo iznenada ostali bez Mioča za kojega se, naknadnom provjerom, utvrdilo da je skupio dva žuta kartona igrajući za Višnjevac, a kako je i kod nas dobio jedan, mora automatski pauzirati. Šteta zbog toga jer bi on sigurno bio u momčadi i ne dvojim da bi odigrao dobru utakmicu u Maksimiru. Inače, što se sastava tiče, ne bih još o njemu govorio, imamo vremena do nedjelje, pa ću vidjeti za koga ću se na kraju odlučiti.

Zanimalo je osječke izvjestitelje koji prate bijelo-plave kako do boda u predstojećem dvoboju i vjeruje li Zekić da ga je zaista moguće osvojiti...

- Ne bih volio da ovo, ne daj Bože, zvuči arogantno ili prepotentno, ali ne mislim svoju momčad protiv Dinama postaviti tako da razmišlja samo o tome da sačuvamo svoju mrežu. Teško je s prvakom na taj način doći do pozitivnog rezultata. Vjerujem da se možemo suprostaviti hrabrom igrom i da ćemo se naći u ponekoj prigodi, nadajući se da to možemo iskoristiti. Jasno je da njima pripada uloga favorita, da im se Rijeka približila na samo dva boda i da razmišljaju isključivo o pobjedi, ali i nama je svaki bod posebno važan. Zato se nikako ni osobno ne mislim unaprijed predati, a takav pristup moraju imati i igrači, istaknuo je trener Osijeka.

Sportski direktor Alen Petrović na današnjoj je konferenciji za novinare objavio kako je Mile Škorić produžio vjernost bijelo-plavima u iduće tri godine.

- Znate da se takvi razgovori vode puno ranije u odnosu na vrijeme u kojem smo mi to obavili, pa smo posebno zadovoljni što smo se dogovorili. Škorić je bitan igrač u našoj momčadi i drago nam je što ostaje u Osijeku. Vjerujem da bismo uskoro mogli postići dogovor i s Tomislavom Šoršom iako je on već desetak i više godina u Gradskom vrtu i logično je da razmišlja i o promjeni sredine. Vidjet ćemo idućih dana kakav će biti rasplet.

Škorić nije skrivao zadovoljstvo što će i nadalje ostati u Gradskom vrtu iako je imao i nekih drugih ponuda...

- Da me netko prije tri mjeseca pitao što i kako dalje, iskreno sumnjam da bih se odlučio za Osijek. Međutim, u međuvremenu se puno toga promijenilo, naš je Klub u mnogim stvarima napravio iskorak i postao puno ozbiljniji u svakom pogledu. Zato sam odlučio produžiti ugovor i biti dijelom projekta koji se najavljuje idućih godina.

Na „pressici“ je bio i iskusni stoper Mislav Leko koji se u svoj matični klub vratio nakon duže stanke koju je imao po povratku iz Rumunjske. Ugovor je nedavno potpisao na dvije godine, a uskoro se nada kako će biti u konkurenciji za najbolju momčad:

- Dobro mi dođu kontrolne utakmice koje smo imali, vjerujem da ću biti spreman i za one prave, natjecateljske. Treneru sam na raspolaganju, a što se igranja u Osijeku tiče, siguran sam da će ovaj puta sve biti puno bolje nego u onoj prošloj epizodi koju baš ne pamtim po nečemu lijepome.