Bijelo-plavi od 15h igraju utakmicu 29. kola MAXtv Prve lige na stadionu Maksimir protiv GNK Dinamo. U nastavku teksta pratite LIVE txt izvještaj by MMM. 

                                                    GNK DINAMO      3  -  0       NK OSIJEK

 

Osijek je u prvih dvadesetak minuta maksimirskog dvoboja bio ravnopravan, pa čak i nešto agilniji, a sve nakon toga ipak je bilo u znaku favoriziranog Dinama. Kratko i jednostavno rečeno, kvaliteta prvaka došla je do izražaja i od svojih brojnih prigoda, domaćin je tri pretvorio u pogotke te na kraju zasluženo slavio te povećao prednost u odnosu na drugoplasiranu Rijeku na četiri boda. Bijelo-plavi su, pak, zadržali pet bodova viška u odnosu na devetoplasiranu Istru.

90' + 3 prigodu za počasni pogodak propustio je Mandić nakon asistencije Grgića, utakmica je završena.

'90 + 2 Fernandes je uspio jednu od svojih prilika na samom kraju pretvoriti u konačnih 3:0. Lijepo je odigrao dupli pas s Gojakom, ušao pored Rocea u kazneni prostor i onda vrlo preciznim udarcem pogodio za uvjerljivu pobjedu Dinama.

90' + 2  3:0 - FERNANDES

90' sama je završnica susreta, igrat će se još najmanje dvije minute sudačke nadoknade.

86' Šovšić je namučio osječku obranu i potom pogodio vanjski dio mreže.

80' Ćorić je svoje mjesto na travnjaku prepustio Šovšiću koji je ušao s klupe

80' mogao je Križarić dosuditi kazneni udarac za Osijek nakon što je Fernandesa lopta pogodila u ruku prilikom Kneževića "slobodnjaka" sa 17 metara. Da je pokazao na bijelu točku, čakovečkom sucu sigurno nitko ne bi mogao zamjeriti u toj situaciji, ovako ostaje dojam da je zakinuo Osječane.

79' posljednja izmjena u osječkom sastavu. Izlazi Šarićš, ušao je Arsenić.

78' javna opomena za Taravela.

77' Gojak je brzo uspio doći u situaciju za udarac, međutim, nije bio dovoljno precizan.

76' drugi puta mijenja Mamić. Iz igre izlazi Hodžić, a zamijenio ga je Gojak.

74' Knežević je pokušao iz slobodnog udarca, spreman je bio Eduardo.

69' sada je moglo biti i 3:0, ali je Malenica po tko zna koji puta odlično reagirao i obranio udarac Hodžića. Osječki je vratar svakako najistaknutiji u osječkim redovima, unatoč tomu što gosti imaju dva gola zaostatka...

65' odlična akcija Dinama koju je započeo Machado, nastavio Fernandes koji je vidio utrčalog Stojanovića na desnoj strani, uslijedio je idealan ubačaj za Henriqueza koji je ostao sam u petercu i u padu doslovno ugurao loptu u mrežu. Strijelac je nakon toga dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja.

65' 2:0 - HENRIQUEZ

63' druga izmjena kod Osječana: Mandić umjesto Vojnovića.

60' stopostotna prigoda za Dinamo! Fernandes je nakon ubačaja s desnog boka odlično primio loptu u kaznenom prostoru, našao se sam ispred osječkog čuvara mreže koji je fantastičnom reakcijom spriječio siguran pogodak!

59' pucao je Fernandes, Malenica nastavlja s uspješnim obranama koje je nizao i u prvom dijelu utakmice.

56' Vojnović je u šesnaestercu pokušao proigrati Kneževića koji je bio u idealnoj situaciji, ali je Musa u posljednji trenutak otklonio opasnost.

55' prva izmjena u momčadi Dinama: mladi Brekalo odlazi na klupu, ušao je Henriquez.

53' Brekalo je previše oklijevao, pa ga je Matas onemogućio da uputi udarac iz blizine.

46' prvi je zaprijetio Hodžić, a nakon kornera pucao je i Fernandes. Nema promjene rezultata, ostaje 1:0.

46' počelo je drugo poluvrijeme u Maksimiru.

'45 kraj prvog poluvremena u kojem je Dinamo u posljednjih dvadesetak minuta bio dominantan i opasan, a preko Taravela je uspio doći u vodstvo.

'45 pokušaj Brekala, Malenica je još jednom vrlo siguran.

43' opet je Fernandes pred vratima, pokušao je atraktivno zahvatiti loptu u padu, no nije mu to uspjelo.

42' kazneni udarac za domaće izveo je Fernandes, gađao je lijevi kut, njegovu je namjeru pročitao Malenica i uhvatio "živu" loptu!

41' jedanaesterac za Dinamo nakon guranja Taravela i Škorića koji je povlačio protivničkog igrača kada je ovaj ulazio u kazneni prostor. Žuti karton za Škorića zbog prigovora.

38' nakon ubačaja iz kuta Taravel je ostao sam i prava je sreća da njegov novi udarac glavom nije završio još jednim pogotkom. Lopta je otišla pokraj desne vratnice.

37' još jedna prava prigoda za Dinamo. Pucao je Fernandes s ruba šesnaesterca, Malenica je lijepom paradom loptu odbio u korner.

36' Machado je povukao loptu, potom uputio odličan centaršut na prvu vratnicu, visoki stoper Taravel je ostao u napadu, zahvatio loptu glavom ispred Lukića i pogodio sam desni kut nemoćnog Malenice.

36' 1:0 - TARAVEL

35' žuti karton dobio je Vojnović.

33' sada Dinamo ima izraženu nadmoć i inicijativu i sve češće je pred suparničkim vratima.

32' na suprotnoj strani Fernandes je uputio prizeman udarac kojega je zaustavio Malenica, odbivši loptu u korner.

31' Ćorić je pokušao sa dvadesetak metara, nije to bilo precizno.

27' snažno je pucao Knežević iz daljine, lopta je zamalo prošla pokraj lijeve vratnice!

26' Machado je prvi požutio nakon prekršaja nad Kneževićem.

24' priprijetio je Ćorić, međutim, pomoćni sudac Crnčić je pritom propustio signalizirati zaleđe.

19' nema većih uzbuđenja u Maksimiru, sada je blokiran prvi ozbiljniji pokušaj domaćina preko Stojanovića s desne strane.

13' često su Osječani na suparničkoj polovici, možda je to i malo iznenađenje za Mamića i njegove izabranike...

11' pucao je Knežević, treći ubačaj iz kuta za bijelo-plave.

9' imali su gosti dva kornera za redom, ali nisu zaprijetili Eduardu.

3' silom prilika Zekić mora mijenjati. Ozlijedio se Perošević, pa je ušao Matas. Za sada osječki trener nije odlučio promijeniti taktičku postavku, Matas je zauzeo Peroševićevo mjesto na lijevoj strani gostujućeg napada.

1' utakmica je počela, Osječane bodri manja skupina njihovih Kohortaša, kao i djevojke iz Ženskog nogometnog kluba Osijek. Inače, na tribina je i ovaj puta malo gledatelja, bez obzira na iznimno lijepo vrijeme, pa i značaj utakmice za domaću momčad.

Zanimljivo je da se Zekić ovom prigodom odlučio na bočne pozicije postaviti svoje ofenzivce Šoršu i Rocea.

Suci su: I. Križarić (Čakovec), Crnčić (Vrbovec) i B. Križarić (Čakovec).

Modri će igrati u sastavu: Eduardo, Musa, Taravel, Sigali, Stojanović, Machado, Rog, Fernandes, Brekalo, Ćorić i Hodžić. Pričuve su: Ježina, Šovšić, Henriquez, Gojak, Schildenfeld, B. Knežević i Matel.

Trener Osječana Zoran Zekić odlučio je prvaku suprostaviti sljedeću jedanaestoricu: Malenica, Šorša, Lukić, Škorić, Roce, Kurtović, Šarić, Vojnović, J. Knežević, Grgić i Perošević. Na klupi su: Žitnjak, Džolan, Špičić, Mandić, Arsenić, Lesjak i Matas.

Dinamo je domaćin Osijeku, a ono što možemo zaključiti petnaestak minuta prije početka - akteri će imati idealne uvjete za igru! Vrijeme je pravo proljetno, a travnjak vrhunski pripremljen.

Pozdrav iz Maksimira!