Pioniri i kadeti NK Osijeka odigrali su, u subotu ujutro, prijateljske susrete protiv svojih vršnjaka iz Vinkovaca. Vrlo efikasna utakmica pionira završila je bez pobjednika, dok su kadeti slavili rezultatom 2:0. Pogledajte galeriju fotografija.

Unatoč jakom vjetru i kiši koja je padalo cijelo vrijeme, pioniri i kadeti dva najjača slavonska kluba odmjerili su snage na pomoćnom terenu kompleksa Gradski vrt.

U susretu pionira nije bilo pobjednika, odnosno krajnji rezultat bio je 3:3, a momčadi su izmjenjivala vodstva. Za goste su pogodili Oršolić, Mitrović i Karimović, dok su strijelci u momčadi Osijeka bili Stupar, Vladić i Cvetković. Nakon utakmice, izjavu je dao Ronald Grnja, trener bijelo-plavih pionira:

"Ovo je malo drugačija utakmica od prvenstvenih. U fazi smo priprema i priliku su dobili svi igrači. U ovoj fazi nikad nije naglasak na rezultatu, nego je bitan razvojni dio. Klinci se trude na treninzima, napreduju i razvijaju se. Ono što radimo kroz tjedan pokušavamo prezentirati na utakmici. Cibalija je podjednaka s nama i to je to. Cilj za proljeće je napredak u svakom segmentu. Svaki igrač treba probijati svoje limite, a isto vrijedi i za momčad. Na nama je da od njih napravimo momke koji će jednog dana predstavljati naš klub na nacionalnoj, no i europskoj razini."

Kadeti su, unatoč nedostatku pet standardnih igrača, svoje vršnjake savladali rezultatom 2:0. Ovdje su pogotke postigli Begić i Plazonja, a trener Goran Popović bio je vrlo zadovoljan:

"Iz svake utakmice možemo nešto izvući, pa tako i iz ove, a Cibalija je težak protivnik i naš konkurent. S njima su utakmice uvijek borbene i uvijek postoji želja za pobjedom, bile one natjecateljske ili prijateljske. Prvi dio prvenstva smo bili jako dobri i nadamo se da ćemo tako nastaviti i u ovom koji slijedi. Naš je cilj konstantno napredovati, rezultatski, ali i individualno te se nadamo da će još neki igrači doći blizu prvog sastava, odnosno izbora trenera Rukavine."

Pioniri i kadeti svoje prvenstveno natjecanje nastavljaju 22. veljače.

Pogledajte galeriju fotografija!

foto: Josip Bilić