Jučer su se ponovno okupili nogometaši Osijeka, na početku priprema za novu sezonu.

Šef stručnog stožera Zoran Zekić obavio je prozivku na kojoj su bila 24 igrača. Prvi su trening odradili: Mikulić, Malenica, Žitnjak, Matas, Džolan, Lukić, Lesjak, Leko, Arsenić, Marin, Anić, Mioč, Knežević, Žaper, Vojnović, Štrkalj, Špoljarić, Mandić, Grgić i Perošević. U procesu rehabilitacije su Šorša (istječe mu ugovor, još je neizvjesno hoće li ostati u Gradskom vrtu), Pongračić i Šimunec, dok Škorića očekuje nastavak liječničkih pretraga.

- Uvodni dio priprema odraditi ćemo na našem stadionu, a 19. lipnja putujemo na Pohorje, u Sloveniju. Vjerujem da ćemo idućega tjedna dobiti i neka igračka pojačanja, ali ne mislim pritom na gomilanje novih igrača u svlačionici. Neka nam dođu tri-četiri prava igrača koji će dati dimenziju više našoj momčadi i bit ću zadovoljan. Vjerujem da ćemo igrati bolji i ljepši nogomet nego prošle sezone, da ćemo se više iskazati u napadačkom dijelu, a šansu će ponovno dobiti i mladi igrači koji su naznačili svoj potencijal, rekao je Zekić.

Više je novinarskih pitanja na startu priprema bilo upućeno sportskom direktoru Alenu Petroviću koji je u stalnim pregovorima oko dovođenja pojačanja kojih će, kako je rekao, sigurno biti.

- Radimo u tišini, bez medijske pompe, jer ne želimo izlaziti u javnost s imenima dok ne završimo posao. Idućih dana, a sigurno do odlaska u Sloveniju, sigurno će nam se priključiti netko od onih za koje mislimo da nas mogu pojačati. Znate već od ranije da smo posebno fokusirani na centarfora, lijevog bočnog i zadnjeg veznog, pa u tom pravcu uglavnom idu i razgovori koje vodim. Nigdje se ne zalijećemo, procjenjujemo svaku opciju, kako bismo na kraju napravili pravi posao. Uostalom, prijelazni rokjoš nije ni počeo, a trajat će do kraja kolovoza. Razmišljamo o povratku još nekih naših bivših igrača jer mislimo da će Osječani sigurno biti posebno motivirani da pokušamo ostvariti značajniji iskorak u smislu ostvarenja naših ambicija, a zna se da su one vezane uz povratak među najbolje hrvatske klubove , zaključio je Petrović.