Zbog natopljenog terena Osječani i Slovenci neće međusobno odmjeriti snage, a novog protivnika nije bilo moguće pronaći u ovako kratkom vremenu. Iz tog razloga, igrači i popratno osoblje se spremaju i uskoro kreću put Osijeka.

Osječanima je, nažalost, propala takozvana „generalka“ na kraju priprema u istarskom Novigradu. Planirani susret protiv slovenske Krke je otpao uslijed loših vremenskih prilika koje su tijekom noći i jutra zahvatile ovaj dio Jadrana, pa je teren natopljen vodom i usuglašeno je da se utakmica ipak ne odigra. Stručnom stožeru bijelo-plavih to je stvorilo probleme, budući da je ogled s Krkom zamišljen kao posljednja provjera uoči skorašnjeg početka drugog dijela sezone i dvoboja u Zadru. Ovako, osječka momčad ostaje bez tog kontrolnog susreta u kojem je od prve minute trebala zaigrati jedanaestorica koju je Tomislav Rukavina priprema za utakmicu sa Zadranima...

Pokušalo se u vremenskom „tijesnacu“ pronaći odgovarajuće rješenje i nekog protivnika s kojim bi se igralo sutra, ali je i to propalo jer su klubovi koji se ovdje pripremaju već dogovorili svoje međusobne oglede. Stoga je odlučeno da se u 15 sati krene prema Osijeku, što znači da su pripreme u Novigradu – završene. Podsjetit ćemo da su Osječani odigrali tri  prijateljska susreta u kojima su bili bolji od Rudara iz Velenja s 2:1 i Novigrada 1:0, dok su jučer poraženi od Celja rezultatom 1:2. Igrači će po povratku kući dobiti dva dana slobodno, a od ponedjeljka se ulazi u onaj redovni ritam pripreme za prvenstveni dvoboj sa Zadrom koji je na rasporedu u nedjelju, 8. veljače.