Osijek je uspješno preskočio prvu prepreku u novoj sezoni. 

Naš je prvoligaš na startu bio bolji od Istre 1961 u Puli, zasluženo slavio s 1:0, a prema prikazanoj igri i prigodama, rezultat je mogao biti i uvjerljiviji iako je i domaćin imao dvije svoje šanse, do kojih je došao iz prekida igre. Osječani su pobjedom opravdali vlastiti optimizam, kao i očekivanja svojih navijača, a uspješna premijera trebala bi biti dodatni poticaj Zekićevim izabranicima na putu prema ostvarenju željenih ambicija.

Ono što je u svakom slučaju pozitivno, osim osvojenih bodova na Aldo Drosini, je činjenica da su se bijelo-plavi od početka susreta nametnuli svome protivniku. Zaigrali su napadački, bez čekanja i kalkulacija, svjesni vlastitih mogućnosti i kvalitete. Nije bilo pretjeranog respekta prema domaćinu, već se hrabro tražio put do punog plijena. Bilo je dosta raspoloženih pojedinaca u osječkim redovima, počevši od vratara Zvonimira Mikulića koji je sačuvao svoju mrežu u nekim kritičnim situacijama, pa je svakako među najzaslužnijima za trijumf nad žuto-zelenima. Također, novi stoper Mateo Barać se pokazao zanimljivim „materijalom“ i definitivno zaslužuje pohvale za svoj prvi prvoligaški nastup kojega je mogao okruniti i pogotkom, ali je greda spasila domaćeg čuvara mreže. Barać je stalno bio opasan nakon ubačaja iz kuta, a svoju primarnu zadaću u defanzivi je odradio i više nego solidno. U sredini terena Osječani su imali i rastrčane i razigrane Aljošu Vojnovića, Milovana Petrovikja, Benedika Mioča i Josipa Kneževića što je svakako trasiralo put do pobjede. Knežević je, primjerice, sudjelovao kod svih prigoda gostujućeg sastava, a sjajno je asistirao i Antoniju Peroševiću za pogodak u samom otvaranju susreta. Strijelac jedinog gola je ovaj puta bio i kapetan što mu je, očito, bio dodatni motiv jer se vidjelo od prve minute da je Perošević željan igre i da će biti opasan po suparnička vrata...

U svakom slučaju, bila je to dobra prezentacija Osječana, a trenerove riječi da bi ubuduće mogla i trebala biti još i bolja – shvaćamo i doživljavamo kao vjeru da ova momčad Osijeka može krenuti prema onim pozicijama na tablici koje navijači i simpatizeri Kluba očekuju u ovoj sezoni.