Trener bijelo-plavih očekuje da će njegova momčad s Riječanima odigrati dosad najbolju utakmicu od početka sezone

Na redovitoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu, trener osječkog nogometnog prvoligaša Zoran Zekić u dobrom je raspoloženju pričao o predstojećoj utakmici koju će bijelo-plavi u nedjelju od 19 sati odigrati s Rijekom na svom terenu. Prvi je to nastup Osječana pred domaćom publikom u novoj sezoni, a u goste im stiže viceprvak Hrvatske, koji je dobar start zabilježio i na europskoj sceni.

- Mogu opet konstatirati da nam momčad ozbiljno i kvalitetno radi i da je atmosfera dobra, uz neke manje probleme koje imamo s nekim ozlijeđenim igračima. Naime, još uvijek imamo dosta skučen igrač igrački kadar sa 18-19 igrača i onda se svaki izostanak osjeti. Borna Barišić opet ima zdravstvenih problema kao i uoči susreta u Puli, pa ćemo do nedjelje vidjeti da li se isplati s njim riskirati ili ga ipak sačuvati za utakmice nakon ove s Rijekom. Nemamo nekih posebnih dvojbi oko sastava, pa tako ni za poziciju lijevog stopera, nakon što je otpao operirani Barać. Dvije su opcije u pitanju, a još imamo vremena za odluku, izjavio je Zekić.

Igrači zaslužuju podršku navijača

Jasno je da je pritom šef stručnog stožera mislio na Zorana Lesjaka i njegovog imenjaka Arsenića. Inače, trener se sa svojim suradnicima vrlo ozbiljno priprema za svaki novi dvoboj, pa tako i ovaj koji slijedi:

- Gledamo video zapise s utakmica našeg nedjeljnog protivnika, ali i analiziramo svoje nastupe u želji da ispravimo uočene slabosti. Ako uspijemo riješiti te nedostatke, onda svakako mogu biti veliki optimist. Na jednoj od posljednjih naših međusobnih utakmica s Riječanima, tamo negdje iz listopada prošle godine, u Gradskom vrtu je bilo malo publike, a naši su dečki dali maksimum na terenu i kako se to obično kaže, bacali su se na glavu. A znate kakva nam je tada bila situacija u Klubu. Siguran sam da će nam momčad i ovaj puta dati sve od sebe, samo će atmosfera sigurno biti neupitno bolja, a navijača puno više na tribinama. To su naši igrači zaslužili i zato Kohortu i sve ostale simpatizere NK Osijeka očekujem i ovim putem pozivam da dođu u što većem broju, da se na kraju, daj Bože, zajedno veselimo nakon utakmice.

Kod kuće želimo pobjedu

Iako su Riječani i ovoga ljeta pokazali snagu, o čemu najbolje svjedoče njihovi rezultati, Osijek želi nastaviti pobjednički niz. Zekić vjeruje u svoje izabranike i nada se – najboljem:

- Igramo kod kuće i naravno da želimo pobijediti. Dakako da moramo biti i taktički zreli, dovoljno pametni i ne dovesti se u situacije u kojima bi nas protivnik mogao kazniti zbog nekakvih nepromišljenosti i neodgovornosti u igri. Svaku priliku za pobjedom ćemo uzeti, pa na taj način čekam i nedjeljnu utakmicu. Imamo još dosta prostora za napredak, da podignemo razinu naše igre.