Već u sljedećem kolu, na gostovanju kod Lokomotive, bijelo-plavi će pokušati nadoknaditi izgubljeno

Rezignirani su nogometaši Osijeka napustili svlačionicu nakon poraza od Rijeke, ali je također činjenica da im je utjeha prije toga stigla s tribina, pljeskom vjernih navijača. I to je bila potvrda da bijelo-plavi imaju značajnu potporu ljubitelja nogometa i svojih simpatizera za koje ne dvojimo da će i u sljedećim utakmicama u lijepom broju dolaziti u Gradski vrt i podržati igrače kao što su to učinili u nedjelju. Aljoša Vojnović je bio jedan od onih koji su puno pokušavali, borili se, no ovaj puta jednostavno – nije išlo.

- Mogli smo izbjeći i poraz i stvarno mi je jako žao što smo ga doživjeli. Nadam se da nismo ugasili jednu pozitivnu atmosferu u svlačionici, oko momčadi i Kluba u cjelini. Zapravo ne da se nadam, nego sam siguran da nismo. Vjerujem da ljudi unatoč negativnom rezultatu nisu kući otišli razočarani, da i oni vjeruju u ovu priču. Bit će još gorkih pilula za progutati, ne trebamo ništa shvaćati tragično. Znali smo da Rijeka dolazi u nešto izmijenjenom sastavu što je u stvari bilo negativno po nas jer su kod njih priliku dobili neki svježiji igrači s manjim brojem utakmica, a podjednako kvalitetni kao i oni standardni. Možda je netko imao osjećaj da Riječani igraju koliko im treba, međutim, mi smo i na terenu vidjeli koliko su oni stvarno dobro posložena momčad, izjavio je Vojnović.

Ispravljati pogreške i ne posustajati

Moglo je, naravno, biti i drugačije, uostalom Osječani su u samoj završnici preko Grgića pogodili i vratnicu, ali su igrači svjesni da je bilo i slabosti koje su uvjetovale prvi ovosezonski poraz. Vojnović je dodao:

- Ostaje žal zbog tako glupo primljenog pogotka u situaciji kada je naših igrača bilo duplo više od protivničkih na tom dijelu terena. Pokušavali smo kasnije izjednačiti, međutim,nismo uspjeli iako su nas sjajnom podrškom navijači nosili i gurali naprijed. Nećemo klonuti duhom, u to sam siguran, no moramo poboljšati igru u nekim segmentima i ne ponavljati pogreške. Bitan je taj stav da u svakoj utakmici pokušamo doći do pobjede, pa na taj način treba razmišljati i uoči gostovanja kod Lokomotive. Vjerujem da će nam se to u konačnici isplatiti.

Moramo ponuditi i nešto više od same borbenosti i htijenja. Uostalom, to i ne smije izostati u bilo kojem nastupu, to se mora podrazumijevati. Moramo raditi na tome da preuzmemo odgovornost kada treba stvoriti višak igrača u nekim situacijama koje nam mogu omogućiti lakše stvaranje prigoda i konkretniji učinak.

Lulić donio kvalitetu više

I porazu se mogu pronaći neke dobre, ohrabrujuće stvari. Tako je bilo i nakon utakmice s Rijekom. Jedna od pozitivnih priča je povratak Karla Lulića koji je igrao u drugih 45 minuta i pokazao da se na njega s pravom može računati i da je njegov dolazak u Osijek dobar potez našeg prvoligaša. Bio je svakako među zapaženijim pojedincima u osječkim redovima, što je ohrabrenje za nastavak sezone:

- Drago mi je da sam se vratio, bio je predivan osjećaj ponovno zaigrati u Gradskom vrtu, u dresu NK Osijeka u tako lijepom navijačkom ozračju. Šteta što nismo uspjeli doći do boda, ako ništa drugo, bila bi nam to nagrada i za uloženi trud, a i zahvala našim sjajnim navijačima. No, idemo odlučno dalje sa željom da već u idućem kolu s Lokomotivom vratimo izgubljeno u ovoj utakmici. Što se mene tiče, prošao sam pripreme prije nego li sam došao u Gradski vrt, nadogradio tjelesnu spremu dobro trenirajući ovdje, tako da sam spreman, u natjecateljskom ritmu kao i ostali suigrači i dat ću sve od sebe da budem što bolji. Ne sumnjam da imamo kvalitetnu momčad koja može biti u gornjem dijelu tablice. To ćemo i dokazati u susretima koji slijede, rekao je Lulić.