Trener Rukavina zadovoljan je radom i angažmanom igrača u Novigradu, a o najboljoj jedanaestorici još se ne izjašnjava. Dojam je da igra izgleda bolje, no najveći problem je ostao isti, realizacija.

U petak, kasno navečer, ekspedicija osječkog nogometnog prvoligaša vratila se s desetodnevnih priprema u istarskom Novigradu. Kao što  je poznato, bijelo-plavima je zbog vremenskih neprilika propala  „generalka“ protiv Krke, što je poremetilo planove stručnom stožeru  iako Tomislav Rukavina od toga ne stvara preveliki problem:

"Nedostajat će nam ta utakmica, ali imamo dovoljno vremena do gostovanja u Zadru da kroz treninge uvježbamo sve što želimo i odlučimo se za momčad koja će započeti drugi dio prvenstva, rekao nam je trener Osijeka."

Dakle, još ne možemo sa sigurnošću reći koja će jedanaestorica krenuti u vrlo bitan dvoboj sa Zadranima na početku  nove polusezone. Postoje određene dvojbe  jer se zaoštrila konkurencija na pojedinim pozicijama...

"Rekao sam i igračima na sastanku da mi imamo samo dva-tri sigurna igrača za najbolju postavu, tako da će svi imati prigodu nametnuti se svojim radom i igrama. A igrat će oni za koje procijenimo da su najbolji i mogu najviše pružiti u datom trenutku."

Što se tiče igrača koji su pristigli u osječke redove ili su se vratili s posudbe, Rukavina je rekao:

"Nepotrebno je pričati o Vojnoviću koji se odmah nametnuo kao lider, a vidi se da smo i u Čuljku dobili vrlo upotrebljivog, polivalentnog igrača. Laštro će, sigurno, biti pravi kada prođe ova uvodna faza prilagodbe na nove suigrače, a Lukić je također pokazao puno dobrih stvari i ozbiljno razmišljam o njemu."

Na probi je još uvijek i Edin Husić za kojega trener kaže da bi mogao pomoći Osijeku u nastavku sezone...

"Riječ je o iskusnom i kvalitetnom veznjaku s više od stotinu utakmica u HNL-u. Vidi se da je imao nešto dužu stanku i da trenutno nije u optimalnom stanju, ali je dobar igrač, nema dvojbe. Stoga ću Upravi predložiti da ga angažiramo barem do ljeta."

Ipak, ostaje činjenica da našem prvoligašu i dalje nedostaje izraziti centarfor, golgeter koji bi pridonio puno boljoj realizaciji:

"Nažalost, to nam ostaje najveća boljka. Pravu „špicu“ je teško dovesti u Gradski vrt u našim financijskim okvirima. Ostaje nam da igrači iz veznog reda preuzmu veću odgovornost, puno češće dolaze u suparnički šesnaesterac i daju svoj učinak u završnici napada. Nadam se da će tako i biti, zaključio je Rukavina."

Donosimo vam i audio zapis razgovora s trenerom: