Prije početka proljetnog dijela prvenstva, porazgovarali smo s igračem od kojeg će navijači očekivati ono što ih najviše raduje, pogotke. Jasmin Mešanović je rekao kako je uvjeren da se u potpunosti uklopio u momčad te je siguran u dobro proljeće. Isto tako, najavio je pobjedu u Zadru, nakon koje bi sve trebalo biti puno lakše.

Jasminu Mešanoviću nije bilo lako u jesenskom dijelu prvenstva. Najavljen je kao veliko napadačko pojačanje, no unatoč vrlo dobrim igrama, upisao je samo tri pogotka, a poseban problem je bila realizacija. No, bivši mladi reprezentativac Bih je uvjeren kako je to iza njega i da bi loša jesen trebala ostati samo ružna uspomena, kako zbog njegovih, tako i zbog igara cijele momčadi.

"Sigurno ne zaslužujemo ovu poziciju koju smo zauzeli, no što je tu je. Što se tiče mene, isto nisam nikako zadovoljan, to može puno bolje i već ovo proljeće vjerujem da ću podići svoju formu na jedan viši nivo. Isto tako, Osijek nikako ne bi trebao biti plasiran ovdje gdje je sada, i to ćemo isto popraviti kad se ekipa digne", uvjeren je Jasmin.

Najveći problem, kao što smo naveli, bila je realizacija. Bilo je tu nekoliko promašenih prilika koje su dodatno otežale situaciju, u kojoj je prije svega bilo potrebno uklopiti se u momčad. Naš prvotimac se složio s time: "Realizacija je stvar koja nekad ide, nekad ne ide. Ima slučajeva gdje netko iz polušanse zabija bez problema, a nekoga jednostavno ne ide. Meni je bilo potrebno jedno vrijeme privikavanja, a baš tad su došle te prilike koja nisam iskoristio. Naravno, najteže bude igraču, pa je tako bilo i meni, jer napadača drže golovi i asistencije. Ako promašuješ zicere, znači da gubiš mjesto u momčadi. Sada sam se u potpunosti prilagodio i nema razloga da mi realizacija ne bude bolja, odnosno da ne zabijem puno više golova."

Pripreme u Novigradu su, prema svim izvorima, prošle jako dobro, a to nam je i on potvrdio, ujedno pohvalivši i nove suigrače: "Odradili smo jako dobre i naporne pripreme. Mislim da će se u prvenstvu posebno vidjeti razlika u fizičkoj spremi i igri prema naprijed. Novi igrači će nam sigurno pomoći, jer su svi odlični. Jonjić i Mišić će nedostajati, ali doveli smo prave zamjene i ne bi trebalo biti problema."

Polivalentan je igrač, kojeg je trener Rukavina koristio na sve tri napadačke pozicije. No, 'Meša' je sad uzeo dres s brojem 9, iz čega se može zaključiti da se nada poziciji najisturenijeg napadača, no ipak, kratko je rekao: "Mogu igrati sve pozicije u napadu i što trener zamisli ja ću to odraditi najbolje što znam i dati ću uvijek sve od sebe."

Prvo kolo je gostovanje u Zadru. Iako nerijetko čujemo kako ta utakmica nije najvažnija i kako se nakon njega igra još 16 njih, činjenica je da će rezultat sa Stanovima izuzetno utjecati na atmosferu i moral, kako u svlačionici, tako i na tribinama. "Uvijek je prva utakmica najvažnija, a posebno zbog toga što igramo protiv izravnog konkurenta, koji je u velikim problemima. Ako prvu utakmicu izvučemo pravi rezultat, dalje će sve ići lakše. Zadar ćemo ostaviti iza sebe i nakon toga imamo dvije domaće utakmice, gdje sigurno nećemo izgubiti pred našim navijačima", uvjerena je nova bijelo-plava "devetka".

Jasmin ima jednogodišnji ugovor s klubom, pa se postavlja pitanje gdje se vidi nakon ljeta. "Moj je glavni cilj da napravimo što bolji rezultat i naravno ostanemo u ligi. S dobrim rezultatima će naravno dolaziti i ponude, no moja obitelj i ja smo ovdje sretni i osobno ne bih imao ništa protiv produženja ugovora. Dobro smo se uklopili, Osijek je prelijep grad i ovdje žive divni ljudi."