Mlađe kategorije NK Osijeka ponovno će imati vrlo aktivan tjedan, što se tiče pripremnih susreta. Već danas će u pogonu biti pioniri, sutra će nastupiti juniori, dok je vrlo zanimljiv raspored rezerviran za subotu.

Nakon što su njihovi mlađi kolege odigrali susret protiv djevojaka iz ŽNK Osijek te odigrali 1:1, danas će se istoj ekipi suprotstaviti pioniri NK Osijeka. Susret je na rasporedu u 19 sati i 30 minute.

Nakon što su slavili protiv momčadi BSK iz Bijelog Brda te Mladosti iz Čeminca, juniori će se sutra suprotstaviti još jednoj seniorskoj momčadi. U 20 sati, na pomoćnom terenu kompleksa Gradski vrt, gostovati će ekipa Grafičar Vodove.

Ono najzanimljivije dogodit će se u subotu. U 10 sati ujutro, pioniri će dočekati vršnjake iz Grafičara, a u udarnom terminu, od 16 sati, međusobnu utakmicu odigrati će selekcije Miroslava Žitnjaka i Gorana Popovića, odnosno juniori i kadeti.

Pioniri II su u subotu trebali sudjelovati na turniru u Pečuhu, no nažalost turnir je otkazan, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pioniri NK Osijeka bili su puno uspješniji od svojih mlađih kolega (1:1), u susretu s djevojkama iz ŽNK Osijeka. Prvakinje Hrvatske ipak nisu mogle parirati spremnijim i tehnički potkovanijim momcima, koji su slavili rezultatom 7:1. Djevojkama će za utjehu ostati činjenica da su postigle počasni pogodak, no i vrlo jaka provjera koju su odigrale.

Škorić i Mendeš su doveli bijelo-plave u vodstvo 2:0, a nakon toga je rezultat smanjila Šalek. Nakon su ipak dalje igrali samo momci u bijelim-dresovima, prvo je pogodio Kuprešak, nakon njega Sahaj, pa još dva puta Kuprešak. Konačni rezultat postavio je Bosnar.

A juniori su slavili protiv još jedne seniorske momčadi. Nakon BSK i Mladosti, "nastradao" je Grafičar, rezultatom 3:1. Lastavica je postigao jedan pogodak, a Klepač se ponovno iskazao kao vrlo efikasan, postigavši dva pogotka.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pioniri NK Osijeka u nedjelju su gostovali na mini turniru u Kutini na kojem su osim pionira Osijeka nastupili NK Hajduk iz Pakraca i domaćin NK Kutina.

Nakon dvije utakmice pioniri su upisali dvije pobjede što je bilo dovoljno za osvajanje turnira.

U utakmici protiv NK Hajduka iz Pakraca, kao realizator, posebno je bio inspiriran Antonio Strupar s četiri zgoditka za pobjedu od 4:0. U susretu s NK Kutina pioniri su slavili s 2:0 a golove su postigli: Patrik Dubravac i Marjan Zekan.

Treneri Ronald Grnja i Tihomir Rudež zadovoljni su prikazanom igrom koja je bila i za očekivati s obzirom da se polako primiče nastavak prvenstva.

Hvala domaćinu na gostoprimstvu.