Trener Rukavina i prvotimac Aljoša Vojnović su najavili utakmicu u Zadru protiv istoimenog prvoligaša. Svjesni su da neće biti lako, no isto tako su uvjereni da je Osijek bolja ekipa od momčadi sa Stanova. Ono što je sigurno je da će uvjeti biti teški za igru i da bi želja za pobjedom mogla biti presudna u takvoj situaciji.

U nedjelju u 15 sati nogometaši Osijeka napokon započinju s proljetnim dijelom prvenstva nakon uvijek duge zimske stanke. Gostovanje u Zadru bit će prilika za odvojiti se od posljednjeg mjesta ljestvice, no tu je ujedno i opasnost od dolaska na njega. Iz tog razloga je najvažniji pozitivan pristup, a upravo to smo mogli čuti na konferenciji za medije, kojom je najavljen susret.

Trener Tomislav Rukavina je za početak pohvalio rad novih pojačanja, kao i ostalih igrača te time izrazio vjeru u kadar kojim raspolaže. Rekao je:

„Trebamo dokazati sebi i drugima da su ovi dečki koje smo doveli dio jedne pozitivne priče koja se trenutno događa oko nas. Vjerujemo kako će i rezultati biti pozitivni, mi smo sigurno spremni za nastavak prvenstva. Idemo u Zadar odigrati dobru utakmicu i osvojiti bodove. Zadar je iza nas i ne smijemo dozvoliti poraz, jer bi nas to izuzetno destabiliziralo.“

Upravo Stanovi su stadion na kojem Osijek ne postiže toliko dobre rezultate, iako nerijetko igra dobro. Sad je protivnik još dodatna nepoznanica, obzirom da su promijenili puno igrača te imaju novog trenera. Našem šefu stožera je postavljeno pitanje koliko smo spremni na činjenicu odlaska na "nepoznato".

„Oni su nam sigurno nepoznanica, a tu je i novi trener koji je donio neke nove stvari. Dosta je tu izrotirano, no ja ponovno naglašavam, bez ikakve želje da podcjenjujem Zadar, mi smo kvalitetnija ekipa od njih i idemo tamo to dokazati. Neće biti lako, Zadar je dobra momčad, domaćinska momčad i sigurno će biti nabrijani na nas zbog cijele situacije na tablici", rekao je.

A na istom stadionu su nas također nerijetko dočekali vrlo loši uvjeti za igru. Gledajući vremenske prilike u državi, sve vodi k tome da niti ovog puta neće biti bolje, no prema najavama, ne bi trebalo biti problema. Ekipa je, kako trener kaže, svjesna gdje dolazi:

„Mi smo spremni na to, no na takvom terenu se i pripremamo, jer su sad svuda loši uvjeti. Znamo kako će biti i znamo da neće biti lako igrati, puno će lopti biti u zraku i bit će bitno tko je prvi na toj drugoj lopti. Ovo je utakmica gdje će glavna biti želja, odnosno ona će biti presudna, no mi smo se baš za to pripremali. Uvjeti su isti za obje ekipe.“

Aljo: Ukoliko nismo bolji od Zadra, ne moramo ni misliti o ostanku

Novi šef veznog reda, Aljoša Vojnović, bi već na ovom susretu trebao preuzeti bitnu ulogu u momčadi, a medije je zanimalo njegovo mišljenje o tome da Osijek u Zadru nije slavio punih 11 godina. Po njemu, ta činjenica ne igra nikakvu bitnu ulogu, a također je prokomentirao protivnika te važnost samog susreta:

„To je jednostavno splet okolnosti i ja ne vjerujem u takve tradicije. Što se tiče utakmice, mi ako nismo bolja ekipa od Zadru, ne znam o kakvom ostanku u ligi mi pričamo. Naravno, tamo se može svašta dogoditi, možemo i izgubiti, a onda ne smijemo pasti, jer je još 16 kola ispred nas nakon te utakmice. Ako pričamo isključivo o borbi za ostanak, naš je cilj na kraju biti jedan bod ispred Zadra. Ja se Zadra ne bojim i znam da smo bolji od njih.“

Na kraju je najavio ono u što vjeruju on i cijela momčad, a to je pozitivan rezultat:

„Pripreme su prošle bez nekih velikih ozljeda i siguran sam kako tamo idemo uz jedno sjajno i pozitivno ozračje. Svi jedva čekaju utakmicu i sretni su kako su radili ove zime. Zadar nam je relativna nepoznanica, no mislim kako nam ne mogu „skuhati“ ništa što mi ne možemo očekivati. Bit će to utakmica u kojoj ćemo mi diktirati tempo. Kvaliteta je na našoj strani i apsolutno smatram da ćemo, budući da idemo po tri boda, donijeti kući pozitivan rezultat.“