Uz samo malo više koncentracije, pa i sportske sreće, Osječani su mogli i do preostala dva boda u derbiju

Osijek nije pobijedio u derbiju, ali vjerujemo da naši navijači nisu Gradski vrt napustili nezadovoljni. Doduše, ostaje žal za ispuštena dva boda u ogledu s Hajdukom jer je domaćin ipak češće i opasnije prijetio, međutim, nema mjesta bilo kakvom razočaranju. Uvažavajući sav onaj navijački optimizam kojim su se u posljednje vrijeme „zarazili“ osječki navijači, s obzirom na prikazanu igru možemo zaključiti da bijelo-plavi idu zacrtanim putem i da pritom imaju veliku podršku onih kojima je Osijek u srcu. A što se tiče konačnog ishoda i podjele bodova, ne treba smetnuti s uma da Hajduka nikada nije lako pobijediti u međusobnim susretima, pa se ni na remi ne gleda kao neuspjeh.

U takvim dvobojima nekada i samo jedna šansa može biti presudna, a Osječani su imali dosta prilika, koje su mogle završiti i golovima. U pojedinim je trenucima nedostajalo malo više koncentracije u završnici, pa i malo sportske sreće jer kada lopta u tri navrata prolazi paralelno uz gol-liniju kroz peterac, a domaći igrači zakasne samo za dijelić sekunde, onda je jasno da je sve moglo i drugačije završiti. Neke je svoje prigode imao i Hajduk, koji je gostovanje u Gradskom vrtu, očito, shvatio kao vrlo ozbiljno iskušenje. Stoga je opća ocjena da smo gledali dobar nogomet, dostojan derbija HNL-a.

Sve nas veseli spoznaja da je novi osječki napadač Muzafer Ejupi debitirao pogotkom i tako odmah osvojio srca Osijekovih navijača. Vidjeli smo koliko mu malo treba i prostora i vremena da loptu smjesti u protivničku mrežu i ne sumnjamo da će takvih trenutaka biti još puno u nastavku sezone. Veseli spoznaja da je Osijek iz tjedna u tjedan sve kompletniji, kompaktniji i jači, no nije uvijek sve baš lako uklopiti i uigrati s novim igračima, bez obzira koliko su kvalitetni. Zato ne sumnjamo da će momčad djelovati sve bolje kako vrijeme bude odmicalo i da će publika i dalje u velikom broju dolaziti u Gradski vrt. A to je onda definitivna potvrda da je naš prvoligaš doživio potpuni preobražaj u odnosu na teške i tmurne godine koje su, srećom, ostale iza nas...