Krenulo je i natjecanje u Prvoj HNL za mladež, uz niz drugih kontrolnih i prijateljskih ogleda

U tjednu iza nas prvenstvene su utakmice odigrali i mladi nogometaši Osijeka. Startalo je, naime, državno prvenstvo za mlađe kategorije, odnosno natjecanje u Prvoj HNL. Pioniri i Kadeti su bili domaćini splitskom Hajduku u Gradskom vrtu, a gosti su slavili u obje utakmice. Naša je pionirska momčad izgubila 0:1, dok je kadetski dvoboj završio pobjedom Splićana 3:0. Krajem tjedna već su odigrane i utakmice 2. kola u kojima su naše selekcije gostovale u Sesvetama. Pioniri su poraženi s minimalnih 1:0, dok su Kadeti izgubili rezultatom 3:1, uz pogodak J. Barišića.

Što se, pak, tiče prijateljskih ogleda, Početnici rođeni 2006. su bili bolji od Hypo limača sa 4:0, godinu dana stariji dječaci su također igrali s vršnjacima iz Hypo limača i pobijedili sa 6:1. Mlađi pioniri za protivnika su imali momčad Grafičara koju su svladali s uvjerljivih 6:0..

Dječaci se iskazali u Rokovcima-Andrijaševcima

Pioniri rođeni 2003. godine sudjelovali su na „Ratar Cupu“ u Piškorevcima gdje su došli do četvrtfinala u kojem ih je eliminirala momčad splitskog Hajduka rezultatom 2:0. Prethodno su naši dječaci izgubili od novosadske Vojvodine (2:0), pobijedili Đakovo (3:0), igrali neriješeno s tuzlanskom Slobodom (0:0) i svladali domaći Ratar (3:0). Naslov je, inače, osvojio Hajduk.

U Rokovcima – Andrijaševcima održan je turnir za dječake rođene 2006.godine i mlađe pod nazivom „Frankopan kup“ na kojem su nastupili i mnogi prvoligaški klubovi, među njima i Osijek. Naši su Početnici na startu bili bolji od HNK Vinkovci s 1:0, potom su svladali Istru 2:1, nakon toga i Školu nogometa Lučić s uvjerljivih 6:1 da bi nastup u skupini okončali visokom pobjedom nad Bedemom iz Ivankova čak s 9:1. Nakon toga je uslijedilo polufinale i poraz od zagrebačkog Dinama 0:2 te na kraju susret za treće mjesto i još jedna pobjeda nad HNK Vinkovci, ovaj puta rezultatom 3:0. Pobjednik turnira je Akademija Krpan&Babić.