Iskusni Ukrajinac došao je iz redova mađarskog Puskasa i igra na krilnim pozicijama

Iskusni, 27-godišnji ofenzivac, Ukrajinac Dmytro Lopa potpisao je jednogodišnji ugovor s osječkim nogometnim prvoligašem, a zapravo je došao na posudbu iz mađarske Puskas Akademije. U karijeri je prethodno igrao za Dnjipro, Kryvbas, Karpaty, Metalurg Zaporožje i Metalist iz Kharkiva, a s Osijekom je već duže vrijeme trenirao, da bi na kraju struka upalila zeleno svjetlo za njegov angažman.

- Nije tajna da imamo izvrsnu suradnju s Puskas akademijom iz Mađarske, uostalom i po pitanju vlasnika smo itekako povezani. Zadovoljni smo jer smo Dmytra angažirali, budući da je u pitanju iskusan i provjeren igrač. Osobno sam se interesirao glede Lope i u najboljim ukrajinskom klubovima kijevskom Dynamu i Šahtaru, dobio sam vrlo pozitivne informacije, a i dojmovi na trenizima su bili dobri. On je prošle sezone imao određenih problema s ozljedom, pa nije pružio sve ono što će moći kod nas, a nadam se da će nam svojim igrama pomoći u ostvarenju rezultatskih ambicija. S njim ćemo dobiti dodatnu širinu u napadačkim opcijama, posebno na krilnim pozicijama, no to je već stvar trenera i njegovog odabira u datom trenutku, izjavio je sportski direktor Alen Petrović.

Došao u kvalitetnu i ambicioznu momčad

Lopa je zadovoljan što je dobio priliku zaigrati za Osijek jer, kako je rekao, cijeni hrvatski nogomet.

- Puno sam slušao o hrvatskom prvenstvu, zanimalo me kako je to zaista ovdje i drago mi je da sam došao u ovako dobru, ambicioznu momčad. Svi su me jako dobro primili, vidim da postoji kvaliteta među suigračima, a ja ću se potruditi da se što prije izborim za svoje mjesto. Ozljeda prepona koju sam imao je sada stvar prošlosti, osjećam se dobro i spreman sam za igru. U Puškašu sam igrao polušpicu i desno krilo, ali ću igrati sve ono što od mene trener bude tražio, istaknuo je Lopa.