Bijelo-plavi gostuju od 19 sati na Maksimiru. LIVE txt prijenos i aktualnosti vam donosi MMM u nastavku.

GNK DINAMO - NKOSIJEK  0:1

Veliki, najradosniji pozdrav iz hrvatske metropole u kojoj večeras pjevaju i slave Osječani i njihova Kohorta!

Kakva divna zagrebačka večer! Osijek je treći puta u svojoj povijesti uspio svladati Dinamo na njegovom terenu. Vraćajući se u prošlost, prisjećamo se pobjede iz travnja 1989. kada je bilo 3:1 za Osječane, a posljednji puta ovdje smo slavili u rujnu 2000. kada je Osijek dobio s 1:0. Dodajmo da je ovo prvi poraz Dinama u Maksimiru nakon 31. srpnja 2010. godine! U tom su razdoblju Modri ostvarili 95 pobjeda uz 14 remija i večeras su pokleknuli tek u 110 utakmici otkako su zadnji puta osjetili gorčinu poraza na maksimirskom travnjaku....

90' + 5 Osijek slavi u Maksimiru, susret je završen, bijelo-plavi su osvojili sva tri boda!

90' + 5 Schildenfeld je imao, valjda, posljednju prigodu na utakmici, pucao je preko gola.

90' + 3 koškanje Arsenića i Soudanija prolazi bez kartona.

90' četvrti sudac pokazuje da će se igrati nadoknada od pet minuta.

88' zadnja izmjena kod Osijeka. Na klupu je otišao Ejupi, a ušao je Grgić.

88' javnu je opomenuo dobio Lukić.

87' sama je završnica susreta, na semaforu i dalje stoji Dinamo - Osijek 0:1.

84' velika je gužva bila u osječkom kaznenom prostoru, pucao je Šitum, Mikulić uspio obraniti, nakon čega su Osječani otklonili opasnost pred svojim vratima.

82' posljednji puta mijenja Kranjčar. Iz igre je povukao Stojanovića, a ubacio Henriqueza.

81' Leko igra kao korektor veznog reda, zajedno s Lukićem i Miočem u sredini.

80' druga promjena igrača u osječkim redovima. Izlazi strijelac Knežević, ulazi Leko.

79' Dinamo pritišće, ali su Osječani čvrsti i koncentrirani pred Mikulićem. Sada je Soudani pucao glavom, osječki je vratar i to zaustavio.

73' Izmjena i u osječkom sastavu. Izašao je Perošević, a ušao Lulić.

72' druga izmjena u Dinamu. Na klupu odlazi Ćorić, a na terenu je Šitum.

71' Boban nastoji proigrati Ejupija koji ipak ne stiže tu loptu u sredini...

70' Ćorić puca iz daljine, Mikulić je i dalje nesavladiv.

68' Ejupi je u zaleđu, šteta jer je to mogla biti vrlo opasna gostujuća kontra... Zbog prigovora s klupe požutio je pričuvni vratar Malenica. I ne samo to. Isključen je trener Zekić koji sada prati utakmicu sa zapadne tribine.

65' Ejupi je dobio žuti karton.

63' pokušava Fernandes s ruba šesnaesterca, Mikulić je još jednom pouzdan i siguran.

60' javnu opomenu dobio je Barać nakon prekršaja nad Soudanijem na 17 metara.

59' prva izmjena na utakmici. Izlazi Machado, ušao je Pavičić.

58' Osječani od suca Zebeca traže kazneni udarac nakon što je Sosa bio u dvoboju s Bobanom. Zebec ne samo da nije pokazao na bijelu točku, nego je Bobanu pokazao žuti karton.

58' Kohorta ne prestaje bodriti Osječane, svaka čast dečkima iz naše navijačke skupine!

54' sigurno će Dinamo nastaviti pritiskati osječku zadnju liniju, a gosti nastoje iskoristiti poneku "pukotinu" u suparničkim redovima i doći do još poneke izgledne situacije za pogodak.

51' Boban je dugo vukao loptu, a onda se odlučio na udarac s više od 20 metara, točno po sredini vratiju, Šemper je uspio "ukrotiti" ovaj nimalo bezopasan pokušaj.

50' doznajemo da je na tribinamo točno 2.765 gledatelja.

48' odmah zatim pucao je Stojanović, Mikulić je još jednom večeras dobro intervenirao.

48' kakvu je sada šansu imao Dinamo! Soudani je s lijeve strane spretno ušao u kazneni prostor, kao na dlanu ostavio loptu za potpuno slobodnog Hodžića koji je s 11 metara pogodio gredu!

47' na drugoj strani uzvraća Machado udarcem iz daljine, ne baš blizu okviru gola.

46' Matas je uputio prvi udarac u nastavku, Šemper je to lako obranio.

46' počinje drugo poluvrijeme derbija u Zagrebu.

45' + 1 Osijek odlazi na odmor s prednošću od 1:0, uz vrlo dobru partiju na maksimirskom stadionu.

45' + 1 Fernandes je snažno i precizno pucao, a osječki vratar je još jednom lijepom paradom spriječio izjednačenje.

45' Hodžić je nekako najaktivniji u redovima Dinama, no ovaj njegov udarac po zemlji nije stvorio veće probleme Mikuliću.

45' posljednja je minuta prvog poluvremena.

42' Sigali je pokušao glavom nakon ubačaja iz kornera, lopta odlazi nekoliko metara iznad grede.

38' pametno je Zekić postavio taktiku, Osječani su u čvrstom bloku iza lopte i jako dobro se otvaraju prema naprijed, pa Modri imaju dosta problema u svojoj posljednjoj liniji.

34' ne srljaju Dinamovci prema naprijed, shvativši koliko je protivnik neugodan u polukontri i kontri iz kojih je došao do izrazitih prilika, pa se može reći da je Kranjčarova momčad imala i sreće što je na semaforu samo 0:1.

31' ubacio je Matas, Ejupi je pucao glavom, ali nije to išlo u okvir vratiju.

30' prošlo je pola sata, a Osijek je mogao postići i više od jednog pogotka s obzirom na prigode koje je imao u dosadašnjem tijeku susreta.

27' još jednom je Knežević u prigodi! Sam si je, finim driblingom, omogućio situaciju za udarac, međutim, loše je zahvatio loptu kada je to moglo biti itekako opasno po domaćina...

23' još jedna sjajna prigoda za Osijek! Perošević je s desne strane idealno asistirao Kneževiću na prvoj vratnici, uslijedio je opet udarac desnom nogome, no ovaj puta to ipak nije bilo precizno kao u drugoj minuti kada je Knežević bio strijelac. Šteta, bila je to velika prilika za Osječane.

23' dobro je pucao Ćorić, a Mikulić efektno sačuvao svoju mrežu.

22' pravu su šansu za 0:2 imali gosti! Ejupi je u šesnaestercu lijepo odigrao povratnu loptu na koju su u isto vrijeme krenuli Mioč i Perošević te praktički zasmetali jedan drugome!

21' Dinamo sada ima nadmoć i veći posjed lopte, međutim, Zekićeva momčad ima vodstvo i dosta dobro čuva prilaze vrataru Mikuliću.

18' Hodžić je opet u situaciji iz koje je mogao opasnije priprijetiti. Centrirao je mladi Sosa, a Dinamov centarfor baš i nije najbolje loptu zahvatio glavom.

10' sada je bilo opasno i pred gostujućim vratima. Antolić je asistirao Hodžiću koji je uputio prizeman udarac, a Mikulić je bio siguran u svojoj prvoj današnjoj intervenciji.

9' opet je opasno pred vratima domaćin. Knežević lijepo asistira Ejupiju koji pokušava loptu prstima spustiti za Lukića ili Bobana iako je mogao i sam krenuti prema Šemperu jer je Schildenfeld stajao prilično daleko od osječke "devetke"... Zaista dobar početak Osječana!

9' opet prijete gosti! Lukić je proigrao Bobana, ali je napadač Osijeka ipak u zaleđu...

5' odlično otvaranje utakmice za goste s Drave, na oduševljenje njihove Kohorte koja je u lijepom broju došla bodriti svoje ljubimce.

2' Nije prošlo ni 100 sekundi susreta, a Osijek je došao u vodstvo! Sve je sjajno odradio Knežević, hrabro je krenuo u solo-akciju, ušao u kazneni prostor pokraj anemičnih domaćih braniča i onda s 15 metara desnom nogom neobranjivo pogodio mrežu.

2' 0:1 - KNEŽEVIĆ

 1' počela je utakmica u Maksimiru.

Suci večerašnjeg derbija su: Zebec (Varaždin), Križarić (Čakovec) i Stolnik (Hraščica).

Početna jedanaestorica Osječana izgleda ovako: Mikulić, Matas, Arsenić, Barać, Barišić, Lukić, Mioč, Knežević, Perošević, Boban i Ejupi. Pričuve su: Malenica, Špoljarić, Žaper, Leko, Anić, Grgić i Lulić.

Dinamo će igrati u sastavu: Šemper, Sosa, Sigali, Schildenfeld, Stojanović, Machado, Antolić, Ćorić, Soudani, Fernandes i Hodžić. Na klupi su: Livaković, Jonas, Šitum, Henriquez, Pavičić, Olmo i Benković.

Čekamo početak derbija 8. kola državnog prvenstva između Dinama i Osijeka, dvije momčadi iz vodećeg terceta HNL-a. Modri trenutno imaju tri boda više u odnosu na bijelo-plave koji drže priključak s Dinamom i Rijekom.

Srdačan pozdrav iz Maksimira!