U nedjelju u Gradskom vrtu gostuje momčad Splita koja ima slab bodovni učinak, ali je Zekić nikako ne podcjenjuje

Osječani s trećeg mjesta prvenstvene ljestvice dočekuju nedjeljni susret 9. kola Max TV Prve HNL u kojem će ugostiti momčad Splita. Ovom utakmicom započinje serija domaćih nastupa Bijelo-plavih koji će nakon Splićana u Gradskom vrtu dočekati pulsku Istru i zaprešićki Inter. Na redovnoj konfrenciji za novinare, trener Zoran Zekić uvodno je, već uobičajeno, izvjestio o stanju u momčadi tijekom ovoga tjedna:

- Stanje je dosta dobro, osim Lesjaka i Džolana svi su u procesu rada i normalnih treninga. Znači, Vojnović i Pušić rade s ostalim suigračima, Aljoša bi se mogao naći u kombinacijama za momčad, a Domagoj najvjerojatnije ipak neće konkurirati. Atmosfera je, naravno, pozitivna, možda čak u nekim trenucima i predobra, ali ne mogu dečkima na tome zamjeriti. Nakon svega što su dosad napravili, očito imaju puno vjere u sebe, no nadam se da slušaju sve što pričamo da bismo svi skupa maksimalno ozbiljni dočekali predstojeći susret.

Split treba shvatiti ozbiljno

Jasno je da je navijačima Osijeka značajno porastao optimizam uslijed odličnih nastupa njihovih ljubimaca ove sezone. I u nedjelju se očekuje nastavak uspješne serije, uz dobar i dopadljiv nogomet u Gradskom vrtu:

- Bilo bi to zasigurno lijepo, iako mislim da nam je trenutno najvažnije pobijediti. Naravno da će igrači pritom dati sve od sebe da to izgleda i što ljepše i učinkovitije. Utakmica se može dobiti na više načina, vidjet ćemo kako će sve to skupa izgleda od početka. Moramo ući hrabro i odlučno, bolje i hrabrije nego li je to bilo protiv Rijeke i Cibalije.

Splićani više nisu onako opasni i neugodni kao prijašnjih godina, imaju dugi niz utakmica bez pobjede i u donjem su dijelu tablice. Međutim, Zekić ih i dalje shvaća vrlo ozbiljno:

- Split je momčad koja nosi sa sobom dosta nepoznanica jer je prilično i izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Puno im je igrača otišlo, došli su neki drugi i sigurno je da se oni još „traže“. Činjenica je da postižu jako malo golova, ali isto tako ne trebamo smetnuti s uma da ih i ne primaju baš puno. Sigurno će doći u Gradski vrt s težnjom da se obrane, a mi moramo znati kako ih „probiti“ i natjerati na pogreške. I opet moramo biti strpljivi u tom napadačkom dijelu, nikamo ne srljati.

U HNL-u nema slabih protivnika

U medijima se može pročitati kako Splićani imaju i dosta velikih financijskih problema, što se zasigurno odražava i na njihovim nastupima...

- Mi smo bili bez plaće pet mjeseci prošle godine, pa smo u završnici sezone igrali i lijep i dobar nogomet. Nije im sigurno ugodno ako su u takvim problemima, ali to se ipak tiče njih i njihove uprave. Nije ni nama bilo lako proteklih godina, pa nas nitko nije ništa pitao niti brinuo o tomu kako ćemo se izvući. Još ću jednom ponoviti kako u ovoj Ligi nema slabih momčadi protiv kojih bi se unaprijed moglo računati na bodove. Bez maksimalne borbenost i većeg broja raspoloženih igrača, teško je bilo koga dobiti u HNL-u. Moramo znati na koji način doći do bodova, vjerujući u sebe, a onda to što učestalije ponavljati.

Na kraju, svi se nadaju da će u nedjelju na tribinama osječkog stadiona opet biti dosta publike baš kao i u ogledima s Rijekom, Hajdukom i Cibalijom. Zekić o tomu kaže:

- Daj Bože da navijača bude što više, da budu što glasniji i onda će nam svima na terenu biti ugodnije i ljepše. Pozivam ih i ovom prilikom, siguran sam da su naši dečki to zaslužili svojim dosadašnjim igrama i rezultatima, naglasio je šef stručnog stožera našeg prvoligaša.