Nakon prvog pogotka, Osječanima se otvorilo i na kraju su ostvarili uvjerljivu pobjedu

Osijek je još jednom slavio, ovaj puta protiv pretposljednjeg Splita u Gradskom vrtu. Razlika u kvaliteti došla je do izražaja, a Osječani su sve pogotke postigli u drugih 45 minuta, kada su materijalizirali svoju dominaciju. Doduše, neke je izgledne prilike stvorio i suparnik, međutim, ukupan dojam je ipak takav da su Bijelo-plavi zaslužili pobjedu jer su djelovali puno opasnije, uz stalnu nadmoć na terenu.

- Mogu reći da sam i ja umoran k'o pas nakon ovakve utakmice. Čestitam svojim igračima na visokoj pobjedi i rekao bih – vrlo dobroj igri. Istina je da smo u prvom poluvremenu imali problema s protokom lopte i kretanjem bez nje, ali to su problemi s kojima smo se suočavali i ranije. Kada smo zabili prvi pogodak, bilo je puno lakše jer je i protivnik morao izaći iz svog bloka što je ipak ostavljalo više prostora. Ne zaboravite da mi imamo i dalje 75 posto igrača iz onog sastava koji se borio za opstanak u Ligi i stajao cijelo vrijeme iza lopte, a sada ti isti igrači u gotovo svim susretima moraju probijati čvrsti suparnički bedem, kada su im protivnici svi iza lopte. Moramo i dalje na tome inzistirati, vjerujem da ćemo u sljedećim susretima još i više uživati u nogometu, izjavio je Zoran Zekić na konferenciji za novinare.

Vojnović je fantastično radio

Punim pogotkom pokazalo se uvođenje oporavljenog Vojnovića u drugom poluvremenu jer su njegovi golovi potvrdili pobjedu našeg prvoligaša. Osječki kormilar o tomu je rekao:

- Kada su igrači u dobrom tonusu i kada kvalitetno rade, onda je lakše i pogoditi s izmjenama. Aljo je radio fantastično na treninzima, odlučan u želji da se što prije vrati nakon ozljede, htjeli smo da nam malo bolje poveže redove što je on i napravio, a postigao je i dva gola. I ostali dečki koji su ušli s klupe, Pušić i Lulić, donijeli su nešto pozitivno i to je ono što stalno ponavljam. Taj impuls s klupe nam je itekako važan.

Složio se trener i s novinarskom opaskom da su vrlo dobro igrali i stoperi Arsenić i Barać:

- Vrlo sam zadovoljan kako su to oni odradili, daju sigurnost cijeloj momčadi, uz pouzdanog vratara Mikulića. Osim toga, obojica su mladi, imaju puno prostora za napredovanje. Neka samo tako nastave i sve će biti u redu.

Iako je Osijek odmah uz bok lideru na tablici, sa svega jednim bodom zaostatka za Rijekom, Zekić je i dalje – čvrsto na zemlji.

- Ne stišavam euforiju da bih svoje igrače sputavao u nečemu nego jednostavno i dalje mislim da smo radna momčad koja mora biti predana na svakom treningu, kakva i je cijelo ovo vrijeme. Ne samo od početka ove sezone nego i ranije, kada smo se borili za goli život. To je put na koji su oni zasluženo došli i samo trebaju biti ustrajni. I Ronaldo zabije tri komada, pa je na sljedećem treningu još bolji i žešći. Sada se događa da im, recimo, smanjim intenzitet treninga, a da im to baš i ne odgovara! Ušli su, dakle, u ritam koji ja priželjkujem i samo želim da ostanu zdravi i koncentrirani, bit će to još i bolje.

Šansu će dobiti i drugi igrači

Osječanima već u srijedu slijedi nova obveza, ovaj puta gostovanje kod trećeligaša Vukovara '91 u šesnaestini finala Kupa Hrvatske. Izvjesno je već sada da će biti i određenih promjena u sastavu...

- Moja je obveza dati šansu i onim igračima koji su dosad manje nastupali da zaigraju, nije riječ samo o odmaranju nekih standardnih prvotimaca. Znamo kakav zna biti Kup, nema nikakvog potcjenjivanja jer ako se uđe samo s nekih 70 posto, može biti velikih problema. Teren tamo, koliko čujem, baš i nije onakav,kakvog bismo željeli, protivnik će biti jako motiviran i moramo biti maksimalno ozbiljni.

Želio je Zekić na kraju press konferencije još nešto potencirati:

- Volio bih da ostvarimo još veće jedinstvo, simbiozu s našim navijačima, da ne tražimo i ne radimo međusobno nekakve probleme, nego da uživamo u ovim lijepim trenucima. Idemo se držati zajedno, to je vrlo bitno.

Trener Splićana Vjekoslav Lokica smatra kako je Osijek pobijedio previsokim rezultatom, podsjećajući na neke trenutke utakmice kada je Mikulićeva mreža bila u opasnosti...

- Rezultat za nas ružno izgleda, a sve je moglo biti i sasvim drugačije. Vidjeli ste kakve je šanse kod 0:0 početkom drugog poluvremena imao i propustio Pešić kada je bio sam pred golom. Da smo tada postigli pogodak, tko zna kako bi sve završilo. Morao bih vidjeti onu situaciju oko dosuđenog jedanaesterca protiv nas kao i onaj trenutak kada je možda mogao biti dosuđen u našu korist... Kod primljenih golova se vidjelo neiskustvo naših dojučerašnjih juniora, dok je s druge strane Vojnović to znalački kaznio. To nas prati u većem broju utakmica, nemamo gol-igrača, a pogreške u obrani nas skupo koštaju. Situacija nam je daleko od bajne, ali je najvažnije ostati prvoligaš, pa makar i kroz kvalifikacije. Vjerujem da ćemo u tome na kraju uspjeti, rekao je Lokica.