U derbiju na Rujevici Kekova je momčad deklasirala prvaka čiji je trener Kranjčar podnio ostavku

Vrlo je zanimljivo bilo ovo, deveto kolo našeg nogometnog prvenstva. Prije svega, vrijedno je zabilježiti da je od početka sezone baš proteklog vikenda postignuto najviše pogodaka, ukupno 23, što je svakako za pohvalu. Osim toga, prvi puta u ovoj natjecateljskoj godini maksimalan bodovni učinak ostvarili su domaćini, ne prepustivši svojim gostima niti jedan bod! Ništa nije uspio učiniti ni prvak Dinamo koji je potopljen na Rujevici u derbiju koji je pokazao da je Rijeka trenutno kompaktnija i bolja od Modrih. Jako su rijetke utakmice u kojima daleko najskuplja momčad HNL-a prima pet komada i da je tijekom svih 90 minuta „na konopcima“, a upravo je to bio slučaju u nedjelju u Rijeci. Stoga je očekivano odstupio i trener Zagrepčana Zlatko Kranjčar, svjestan da mu je povjerenje klupskog čelništva iscurilo već i prije riječkog dvoboja...

Dižu se Lokomotiva i Istra

Dvije su momčadi u ovoj prvenstvenoj rundi ostvarile drugu uzastopnu pobjedu, Lokomotiva i Istra. „Lokosi“ su deklasirali potpuno neuvjerljivu Cibaliju u Kranjčevićevoj sa 4:0, a tek malo manje uvjerljivi bili su Puljani u domaćem dvoboju s Interom kojega su dobili sa 4:1. Zeleno-žuti su jako dugo čekali na trijumf pred svojom publikom i napokon su razveselili navijače, dok je Lokomotiva sa šest bodova u posljednja dva nastupa pokazala da joj je svakako mjesto u gornjoj polovici tablice. Hajduk je rezultatski ipak neočekivano lako došao do punog plijena protiv Slaven Belupa koji je primio četiri gola na Poljudu, bez ijednog postignutog, iako u igri nije izgledao baš tako inferiorno. Tako su Splićani zadržali priključak s vodećim tercetom, smanjivši razliku u odnosu na Dinamo svega na dva boda zaostatka.

Evo na kraju i rasporeda predstojećeg, 10. kola Max TV Prve HNL: Lokomotiva – Dinamo, Inter – Slaven Belupo, Hajduk – Cibalia, Osijek – Istra 1961 (nedjelja u 17 sati) i Rijeka – Split.