Vukovarci su trećeligaš s nekoliko igrača koji su nastupali i u HNL-u

Danas od 15,30 sati nogometaši Osijeka počinju ovosezonsko natjecanje u Kupu Hrvatske. Gostuju na Gradskom stadionu u Vukovaru gdje im je domaćin trećeligaš koji je nedavno svladao drugu momčad Osječana s 2:1 u prvenstvenoj utakmici odigranoj u Donjem gradu. Jasno je da Bijelo-plavi i zbog svoje kvalitete i rejtinga imaju obvezu proći među 16 najboljih klubova u Kupu, no nema nikakvog potcjenjivanja Vukovaraca, poručuje kormilar Zoran Zekić:

- Naravno da se svakog protivnika, pa tako i Vukovar '91 mora respektirati. Mi se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu, imali smo i video analizu, malo skenirajući našeg današnjeg domaćina. Možda će se to nekome učini smiješnim ili nepotrebnim, ali želim da moji igrači maksimalno ozbiljno shvate ovaj susret i tako ga i odigraju. Kup natjecanje zna biti vrlo nezgodno, Vukovarci imaju nekoliko zaista kvalitetnih igrača koji su nekada igrali u Osijeku i Cibaliji, očekuje nas i dosta loš teren, tako da ne treba očekivati kako će nam biti baš lako i jednostavno. Naravno da će sve ovisiti o nama i koliko mi budemo gasa dodali, toliko će nam biti lakše da što prije riješimo pitanje prolaska u osminu finala.

Upozorenje je stiglo i iz Bijelog Brda

Upozorenje Osječanima svakako je i dvoboj između BSK-a i zaprešićkog Intera, odigran u utorak u Bijelom Brdu, u kojem je prvoligaš do pobjede došao tek u sudačkoj nadoknadi vremena i to uz sudački vjetar u leđa...

- Da, ne prolazi pristup „lako ćemo“, takva razmišljanja nisu dopuštena. Puno u tim trećeligaškim momčadima ima onih igrača koji su prošli nogometne škole nekih prvoligaških klubova, između ostalih i našega, treniraju četiri puta tjedno tako da ih se ne smije potcjenjivati. Vjerujem da su moji igrači shvatili ono što smo pričali u pripremi susreta koji nas danas očekuje.

Bit će ovom prigodom i dosta promjena u osječkom sastavu jer je trener odlučio pružiti priliku igračima s klupe:

- Dečki dobro rade i moram im dati šansu da i oni pokažu u kakvom su trenutno stanju. Svi su oni dio našeg kadra, imali su dosad manju minutažu, ali znaju da svaku priliku treba pokušati što bolje iskoristiti. Bez obzira na momčad koju ću danas poslati na travnjak, jasno je da očekujem pobjedu i prolaz, zaključio je Zekić.

Osječani će vjerojatno igrati u sastavu: Malenica, Arsenić, Pušić, Lukić, Marin, Anić, Vojnović, Grgić, Lulić, Lopa i Ejupi.