Nogometni klub Osijek kreće u nastavak prvenstva, a prvo kolo proljetnog dijela vodi ih u Zadar. Utakmica počinje u 15 sati, a tekstualni prijenos raditi će Mario Mihić.

 Image and video hosting by TinyPic

Što reći  u  zaključku nego da smo gledali jalove i bezopasne bijelo-plave koji će voditi grčevitu i vrlo tešku borbu za opstanak, ali sada s posljednjeg mjesta na tablici. Pozdrav iz Stanova!

90' ' 5 kraj susreta u Zadru u kojem je Osijek posve razočarao iako je prvi stigao u vodstvo.  Zadar je posve zasluženo slavio.

90' + 5 još jedna prilika za tamnoputog Theophilusa, koji je pucao preko gola.

90' + 3 žuti karton za zadarskog Osječanina Pušića.

90+ 3 konačno i Osijek dolazi makar u polušansu, ali Vojnović  ne može do pogotka koji, iskreno, teško da bi mogao ublažiti općenito loš dojam.

90' + 1 pokušaj glavom Theophilusa, lopta odlazi iznad grede.

90' igrat će se pet minuta sudačke nadoknade vremena.

89' posljednji puta mijenja Štimac: s terena  je povukao Bilavera, a ubacio Theophilusa.

87' bit će to četvrti uzastopni poraz osječkih nogometaša u borbi za bodove. Nakon Rijeke, Slaven Belupa i Lokomotive, bolji od Osijeka ovaj puta je i Zadar koji fenjer prepušta svom današnjem protivniku.

84' druga izmjena kod Zadra: umjesto Pešića  ušao je Okechukwu.

83' sve je manje i vremena i nade da Osijek napravi nekakvo čudo u  završnici susreta.

78' ni promjene igrača nisu uvjetovale bolju igru bijelo-plavih koji su potpuno bezopasni, a dok je tako utopistički je nadati se nečemu pozitivnom u preostalih nešto više od deset minuta.

73' treća i posljednja izmjena kod Osječana: izašao je Kurtović, a  ušao Jamak.

71' žuti karton za Blaževića.

70' ovakav Osijek teško nešto više može napraviti. Sve ukazuje na zabrinjavajuću spoznaju da će to biti još jedan poraz kojim će naš prvoligaš pasti na posljednje mjesto HNL-a...

66' najljepši potez utakmice u režiji domaćeg veznog igrača koji je "ispremiješao" suparničke igrače u šesnaestercu i onda iz blizine neobranjivo naciljao gornji lijevi kut. Lopta se od vratnice odbila  u mrežu za sada već sigurnih 3:1 u korist Zadra.

66' 3:1 - BANOVIĆ

61' dobru prigodu propustio je Blažević kojega je uposlio Banović. Mladi veznjak Zadrana pucao je u dobro postavljenog Mikulića.

59' druga izmjena u osječkom sastavu: umjesto Mešanovića ušao je Mandić.

57' nažalost, loše to izgleda na travnjaku, a nema niti uzbuđenja pred Matkovićem i Mikulićem.

51' ono što  će Osječani svakako morati promijeniti u nastavku odnosi se na izravne udarce ka suparničkim vratima. Onaj jedan iz prvog dijela (iz kojeg je Laštro pogodio mrežu) svakako je preskroman učinak...

46' počelo je drugo poluvrijeme.

46' izmjena u momčadi Osijeka: u svlačionici je ostao Glavaš, a ušao je Šorša.

45' + 2 završen je prvi dio susreta u kojem su Zadrani svakako zadovoljniji jer imaju priželjkivani rezultat, a Osijek će u nastavku morati pokazati više i biti konkretniji da bi izbjegao poraz...

45' posljednja je minuta prvog poluvremena.

42' javna opomena za Bilavera.

41' sa 17 metara pucao je Pušić, a lopta je prohujala pokraj desne vratnice.

38' B. Barišić je zaradio žuti karton.

33' Osječani ne uspjevaju doći u situaciju iz koje bi još poneki puta zaprijetili Matkoviću, kao što je to bio slučaj na samom početku, kada su stigli do vodstva.

27' iz negativnog rezultata Štimčevi su izabranici stigli do prednosti, pa je sada Osijek taj koji mora "ganjati" pozitivan ishod.

25' prva izmjena na utakmici: umjesto "rovitog" Gabrića, ušao je Blažević.

21' Evo već Zadrana u vodstvu. Pušić je ubacio visoku loptu u kazneni prostor, u dvoboju su se našli Pešić i Matas, a sudac Bebek je to ocijenio kaznenim udarcem za domaću momčad. Siguran s bijele točke bio je Čirjak koji je "rastavio" Mikulića. Prethodno je "požutio" Matas.

21' 2:1 - ČIRJAK

15' Imao je domaćin pravu prigodu i za vodeći pogodak. Terkeš se našao i idealnoj situaciji za udarac, snažno je "odapeo" iz blizine, a Mikulić vrlo dobrom intervencijom spriječio novi pogodak.

9' Brzo su Zadrani stigli do izjednačenja. Loše postavljanje osječke zadnje linije iskoristio je Gabrić pravovremenim i točnim proigravanjem za utrčalog Pešića koji je s lijeve strane ušao u šesnaesterac i prizemnim udarcem pogodio lijevi kut nemoćnog Mikulića.

9' 1:1 - PEŠIĆ

7' Laštro bolji početak svoga debija nije valjda mogao ni zamisliti, prvi nastup i odmah prvijenac u dresu svog novog kluba.

3' Perošević je zaustavljen prekršajem, B. Barišić je odlično ubacio loptu iz prekida pred domaća vrata, a Laštro je sjajno reagirao i s nekih 7-8 metara skrenuo loptu u lijevi kut. Matković se ispružio, ali je ostao "prekratak" i to je vodstvo Osijeka!

3' 0:1 - LAŠTRO

2' stigla je i skupina od 20-ak Kohortaša, Osijek ipak neće ostati bez navijačke potpore.

1' lopta je krenula s centra, Zadrani u posve plavoj, a njihovi protivnici u bijeloj sportskoj opremi.

Gledatelja je oko 1.500, a vrijeme je za ovo doba godine sasvim dobro za igru, kao i travnjak koji je, doduše, nešto mekaniji, ali neće biti neka smetnja akterima utakmice koja samo što nije započela.

Još ne vidimo dečke iz Kohorte na sjevernoj, gostujućoj, navijačkoj tribini...

Glavni sudac je Riječanin Ivan Bebek, a pomoćnici Siniša Premužaj (Varaždin) i Dario Vrabec (Zagreb). Imamo i dvojicu dodatnih pomoćnika, to su: Marin Vidulin (Kanfanar) i Igor Pajač (Zelina).

Igor Štimac odlučio se za sljedeću početnu jedanaestoricu: Matković, Bilaver, Ješe, Jerbić, Čirjak, Pušić, Banović, Gabrić, Pešić, Krajačić i Terkeš. Na klupi su: Gluić, Sarić, Surać, Solomon, Okechukwu, Blažević i Ikić.

Sastav Osijeka: Mikulić, Matas, Pranjić, Laštro, B. Barišić, Kurtović, Vojnović, Glavaš, Škorić, Perošević i Mešanović. Pričuve su: Lončarić, Vitaić, Lukić, Jamak, Mandić, Šorša i Čuljak.

Tomislav Rukavina odlučio je na klupi ostaviti Šoršu i Jamaka od standardnih prvotimaca iz prvog dijela sezone, a u redovima našeg prvoligaša debitirat će Neven Laštro na stoperskoj poziciji.

Za manje od 20 minuta počinje ogled između dvije momčadi koje su na začelju prvenstvene ljestvice HNL-a, stoga su bodovi dvostruko vrijedni i Zadranima i Osječanima.

Pozdrav iz zadarskih Stanova!