Osječani su u svim susretima, osim s Hajdukom, dominirali i imali više od igre,  a za sada su na polovičnom učinku

Pioniri Nogometnog kluba Osijek natječu se u Prvoj HNL za mladež, a u dosadašnjih šest kola ostvarili su tri pobjede i jednak broj poraza. Startali su s dvije izgubljene utakmice (Hajduk i Sesvete ) potom su uslijedila tri uzastopna trijumfa (Šibenik, Zadar i Hrvatski dragovoljac ) da bi uspješna serija bila zaustavljena u proteklom, šestom kolu, na gostovanju kod Slaven Belupa koji je slavio s 1:0. Naš je sugovornik trener pionirske momčadi Bijelo-plavih Stjepan Vranješ:

- Nevjerojatno je kako smo izgubili u Koprivnici! Bili smo puno bolji i dominantniji i onda u zadnjoj minuti primimo posve slučajan gol koji je teško i opisati jer se viđa jednom u 50 godina! Nešto slično imali smo i u gostima kod Sesveta gdje smo također dominirali, a nismo uzeli ni bod. Jedino nas je Hajduk nadigrao u 1. kolu, u svim ostalim dvobojima imali smo više od igre, pričao nam je nekadašnji osječki kapetan.

Vranješ je dodao da Osijek u ovoj konkurenciji zaslužuje biti među četiri najbolje momčadi iako to sadašnji plasman na tablici još uvijek ne pokazuje:

- Imamo kvalitetu za takve domete. Pokazali smo to iu prethodnim susretima, u kojima nas je pratilo puno pehova i vjerujem da je sada tome došao kraj. Stvaramo puno prilika,ali nemamo još realizatora koji bi okrunio dobru igru, tako da dosta promašujemo. Rekao bih da nam se dečki još privikavaju na Prvu ligu, nešto duža putovanja i sve ostalo što nosi ovo natjecanje. Očekujem puno od njih jer potencijal svakako postoji i to će se zasigurno potvrđivati u idućem razdoblju.

 Četvorica u reprezentaciji

Neki su dječaci iz ove generacije, rođeni 2002. godine, već imali i reprezentativne nastupe...

- Prije svih, to se odnosi na Galušića, a u nacionalnoj selekciji zaigrali su i Marodi, Vuica i Čajo. I to je potvrda da imamo potrebnu razinu kvalitete, ne samo pojedinačnu, nego i momčadsku. Dolaze zanimljivi dječaci i u godinu dana mlađem godištu s kojima radi kolega Meter, tako da bih želio i njih pohvaliti, rekao je Vranješ.

Dodajmo na kraju da naši Pioniri prvenstvenu utrku nastavljaju u nedjelju, kada će u Gradskom vrtu gostovati vinkovačka Cibalia, a susret počinje u 10 sati.