Puljani su također zaredali s uspjesima, no trener Bijelo-plavih očekuje još jedno pobjedničko izdanje svoje momčadi

Ponovno je u dobrom i optimističnom ozračju održana konferencija za novinare u VIP salonu stadiona Gradski vrt, na kojoj se najviše govorilo o predstojećem prvenstvenom susretu s Istrom 1961, ponovno na domaćem terenu. Uvodno se trener Osijeka Zoran Zekić još nakratko vratio na srijedu i Kup, te na trenutnu situaciju s ozlijeđenim igračima:

- Vrlo ozbiljno smo odradili utakmicu u Vukovaru, sve na vrijeme riješili kada je riječ o potvrdi plasmana u osminu finala i to je svakako pozitivno. Nitko se nije pritom previše potrošio, sve je prošlo kako smo i priželjkivali i sada se u miru pripremamo za dvoboj s Puljanima. Što se tiče ozlijeđenih igrača, Džolan i Lesjak još nisu u kadru, a na ostale igrače možemo računati.

Lijepo je biti trener Osijeka

Priznao je Zekić da uživa u svakom novom danu i treningu Bijelo-plavih, budući da je atmosfera i nadalje odlična...

- Moram biti iskren i priznati da je zaista lijepo biti trener Osijeka u ovakvoj situaciji. Vidim da mi je momčad i dalje ozbiljna, podređena radu i uspjehu. Dečki žele iz dana u dan sve više napredovati, nitko se nije uspavao, zaista im nemam što zamjeriti. No, to ne mora biti jamstvo novih pobjeda, ali ipak nemam razloga sumnjati da ćemo i u nedjelju pružiti dobru partiju.

Što se tiče nedjelje i Puljana, Zekić je naglasio kako Istra igra sve bolje i uspješnije što za njega nije iznenađenje:

- Istra se u svakom slučaju podigla u formi, što pokazuju njezini posljednji rezultati. Dobili su Splita u gostima, nakon toga i Intera u Puli, a evo i u Kupu su bili uspješni. U tim susretima postigli su deset golova, primili samo dva, što dovoljno govori o tome da su sve bolji. Znali smo i prije početka sezone da će oni biti bolji nego što su bili, pa smo zadovoljni što smo ih na samom startu malo uhvatili na „krivoj nozi“ i zasluženo pobijedili. Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu, sigurno je da ćemo se dobro za njih pripremiti i nadam se – nastaviti pobjedničku seriju.

 Nemamo 11, nego 18 standardnih

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na početnu jedanaestoricu koju će Zekić suprostaviti Žuto-zelenima. Mnoge zanima hoće li biti ikakvih izmjena u odnosu na sastav koji je započeo susret protiv Splita...

- Opet ću ponoviti, iako sam možda već nekome i dosadan pritom, nemamo samo 11 standardnih igrača nego 18 ili 20, tako se i pokazalo do sada. Nije toliko bitno tko će početi susret, nego tko će ga završiti i tko će na koji način ući s klupe. Nekada će se dogoditi da pojedinci ispadnu iz prve momčadi, ali se isto tako brzo mogu i vratiti. Bit će tu i kartona, nekada nam se dogode izostanci zbog ozljeda, pa se sastav nekada i prisilno mijenja. Računam i na ove igrače koji trenutno više nastupaju za našu drugu momčad i skupljaju dragocjeno iskustvo. Poneka promjena se uvijek može dogoditi jer to zavisi i o protivniku i o načinu naše igre, kako se želimo ostaviti na terenu. O sastavu još ne bih, prerano je. Naravno da imamo neka svoja razmišljanja i ideje, također i neke planirane zamjene, ali će one ipak ovisiti o razvoju situacije tijekom susreta.

Trener hvali Pušića

Na opasku iz redova izvjestitelja kako je Pušić protiv Vukovaraca igrao na desnom boku, osječki je kormilar odgovorio kako je to bilo optimalno rješenje za tu utakmicu:

- Imamo i Arsenića na tom desnom boku, ali ga nisam htio micati s pozicije na kojoj dobro igra u zadnje vrijeme, a Pušić je polivalentan igrač koji može i to odraditi na zadovoljavajući način. Odmoran je, spreman i poletan i hvala Bogu da imamo takvih igrača koji mogu odgovoriti svakoj zadaći i podrediti se kolektivu.