Mikulić je u istom vrednovanju trenutno najbolji vratar Lige!

Portal „Telegram.hr“ u suradnji s agencijom „InStat“ ove sezone u svakom prvoligaškom kolu bira najbolju momčad HNL-a, uvažavajući brojne statističke pokazatelje i pojedinačne učinke na svakoj utakmici našeg državnog prvenstva.

Aljošin maksimalan učinak!

U proteklom, devetom kolu, dvojica su osječkih prvotimaca, na osnovu takvih parametara, izabrana u idealnu jedanaestoricu, a riječ je o Aljoši Vojnoviću i Borni Barišiću. Vojnović je imao stopostotan učinak u susretu protiv Splita u kojem je na terenu proveo tek nešto više od 20 minuta. U tom je razdoblju uspio postići dva gola iz dva upućena udarca, imao je svih 12 točnih dodavanja, dobio je sve dvoboje s protivničkim igračima i na impresivan način je po četvrti puta od početka ove natjecateljske godine zaslužio uvrštenje u momčad kola. Aljoša je, statistički gledano, trenutno i najbolji Osijekov igrač.

Uvjerljivi Barišić i odlični Mikulić!

Što se tiče Barišića, navodi se kako je u ogledu sa Splićanima imao čak 11 ubačaja s lijeve strane, od toga osam preciznih, uz 90 posto točnih proigravanja. Osim toga, asistirao je za prvi Vojnovićev pogodak, a ovo mu je drugi puta da je zauzeo mjesto u idealnoj postavi. Svakako je ugodna i spoznaja da je naš vratar Zvonimir Mikulić , u istom vrednovanju, za sada najbolji čuvar mreže HNL-a!