Kada se dobije onakav, nesretan pogodak u 90. Minuti, dakako da ostaje žal za ispuštenim bodovima

Kada se pogodak primi u 90. minuti i to na način na koji su ga Osječani primili u dvoboju s Istrom, jasno je da se ima za čime žaliti po svršetku dvoboja. U takvom je raspoloženju i trener Bijelo-plavih Zoran Zekić stigao na konferenciju za novinare, nesretan što je domaćin ispustio dva boda na svom terenu, koje je praktički već imao na kontu...

- Dakako, ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali isto tako nemam što zamjeriti svojim igračima. Vidim ih u svlačionici da su „pokisli“, pa sam i ja tužan, ali idemo dalje. Šteta što naši dečki nisu nagrađeni za veliki trud koji su i ovaj puta uložili da bismo još jednom pobijedili, ali u nogometu se događaju i ovakve stvari, kakva se nama dogodila u tim zadnjim minutama.

Rezultat je, ipak, realan

Imajući u vidu sve ono što se događalo na terenu, ne može se reći da je krajnji ishod nerealan. S time se složio i Zekić:

- Možda nismo pokazali neku posebnu kvalitetu ovaj puta, ali su nam igrači opet pružili onoliko, koliko su ovoga trenutka mogli. Činjenica je da smo izgubili dva boda, ali isto tako moramo priznati da je Istra imala neke svoje vrlo izgledne prilike, tako da ne možemo reći da je ovaj rezultat nerealan. Ovo nas ne smije poremetiti, treba već sada početi razmišljati o sljedećem kolu i ogledu s Interom, opet u Gradskom vrtu.

Bilo je novinarskih pitanja i konstatacija da se domaćin u završnici previše povukao, čuvajući minimalnu prednost...

- Složio bih se nam se momčad možda malo i previše, neplanirano povukla u tom finišu utakmice. Nekako su se i vezni igrači suviše uvukli u „krilo“ stoperima, ali se ne može reći da smo bili pod nekakvim pritiskom. Jednostavno, dogodio se taj kiks na kraju, što je također sastavni dio igre, i dalje imamo odličan učinak i nema mjesta nikakvom razočaranju.

Kiksevi se događaju i najboljima

Tragičar je na kraju bio osječki vratar Zvonimir Mikulić kojemu je lopta izmigoljila iz ruku i završila u mreži, kada su mnogi već pomislili da Osijek još jednom pobjeđuje...

- Mikulić je dosad branio vrlo sigurno, učinio je puno dobrih stvari za našu momčad od početka sezone i to ne smijemo zaboraviti. Uostalom, i u ovom je susretu bio miran i pouzdan sve do te nesretne 90. minute kada mu se dogodio taj kiks koji se događa i najboljim vratarima. Jasno je da on uživa moje veliko povjerenje jer je na svakoj dosadašnjoj utakmici bio među našim najistaknutijim pojedincima.

Na pojedine konstatacije da je Osijek mogao i trebao preuzeti malo više rizika, Zekić je odgovorio:

- Ne bih se složio s takvom ocjenom. Bilo je tu opet dobrih akcija i dobrih situacija za gol, nekada ih uspjevamo realizirati, a nekada ne, što je i normalno. Istra je jako dobra momčad s puno kvalitetnih pojedinaca, što će se sigurno pokazati i u nastavku Prvenstva. Oni su također u dobrom ritmu kao i mi, nije ih nimalo lako nadigrati. Žao mi je što nismo pobijedili, ali imamo mi još dosta posla u stvaranju igre kakvu bismo htjeli. U HNL-u nema slabog protivnika, nijanse odlučuju svaku utakmicu, tako da treba nastaviti raditi na korekcijama i unaprijeđenju igre i mogu samo ustrvrditi – na dobrom smo putu.

Barišić je bio poput Jarnija!

Jednog je pojedinca u domaćim redovima Zekić ovom prilikom posebno izdvojio:

- Ovako, kako je danas igrao Barišić je fenomenalno! Dečko je dvadeset puta probio po svom boku i opasno ubacivao loptu u kazneni prostor, a i pogodak smo postigli poslije njegovog centaršuta iz kornera. Mislim da nisam vidio niti jednog lijevog bočnog u Hrvatskoj nakon Roberta Jarnija koji je ovoliko puta prošao svojom stranom i slao tako upotrebljive lopte pred suparnička vrata kao što je to radio Borna.

Trener Puljana Goran Tomić imao je razloga za potpuno zadovoljstvo jer je njegova momčad ostvarila cilj u Gradskom vrtu:

- Mogu i moram biti zadovoljan. Rekao sam prije utakmice da je Osijek favorit, ali i da će se i nas nešto pitati u ovom susretu. Evo, tako je i bilo. Bila je lijepa utakmica za gledatelje, ali i stresna za nas trenere. Dobro smo se pripremili za Osijek, znajući odakle nam prijeti najveća opasnost. Mislim da je ishod realan, imali smo u drugom poluvremenu izrazite prilike, imao je i Osijek, malo nas je sreća pomazila na kraju, ali mislim da smo po svemu zaslužili bod. Nisam u prvom dijelu bio zadovoljan posjedom lopte, ali je očekivano da se nismo baš mogli nametnuti u tome. U nastavku smo čekali svoju šansu iz protunapada i šteta što Miloš nije realizirao najbolju prigodu na utakmici. Dobro smo parirali protivniku iz samog vrha tablice i zadovoljni se vraćamo kući.