Trener Zekić je spremno izdiktirao početnu jedanaestoricu koju će u subotu suprostaviti Interu

I treću utakmicu uzastopno nogometaši Osijeka odigrat će na domaćem terenu, ovaj puta protiv zaprešićkog Intera. Dan uoči susreta 11. kola Max TV Prve HNL, na konferenciji za novinare u VIP salonu Gradskog vrta, trener Osječana Zoran Zekić izvjestio je predstavnike medija o stanju u momčadi, a ovaj puta je odlučio i odmah objaviti početnu jedanaestoricu...

- Stanje je nepromijenjeno u odnosu na prošli tjedan, osim što imamo Baraća s tri žuta kartona, pa na njega ne možemo računati. Lesjak i Džolan još uvijek nisu u trenažnom procesu, sve drugo je manje-više u redu. Svi znamo što nas ove subote čeka i što pritom želimo. Odmah ću vam izdiktirati i sastav. Dakle igrat će: Mikulić, Arsenić, Lukić, Matas, Barišić, Petrovikj, Mioč, Vojnović, Knežević, Boban i Ejupi.

 Bilo bi dobro što ranije povesti

Osijek je do sada u ovome Prvenstvu rijetko postizao golove u prvom poluvremenu, možda je sada prilika da se to promijeni i da se nešto ranijim pogotkom osigura mirniji tijek susreta...

- Naravno da nam je želja što prije doći do pogotka i vodstva, no nešto se, naravno, pita i protivnika. Lijepo je zabiti gol u ranoj fazi utakmice, ali ni to nije jamstvo da će nam biti lako u nastavku susreta. Utakmica traje 90 minuta i uvijek postoji mogućnost realizacije neke od prigoda. Činjenica je da smo samo Hajduku zatresli mrežu u prvih 45 minuta, sve smo ostale golove u Gradskom vrtu postigli u drugom dijelu susreta.

 „Moramo se naučiti nositi s pritiskom“

Dosta se nakon izgubljena dva boda na domaćem terenu u ogledu s Puljanima govorilo o tomu da je nužno i psihološki se što bolje pripremiti za utakmicu sa Zaprešićanima. Zekić o tomu kaže:

- Neposredno nakon utakmice su bili prilično razočarani, u nekakvom blagom šoku, ali hvala Bogu pa su mladi, vrijedno rade i brzo zaborave na ono što je bilo. Uostalom, tako se i treba ponašati u sportu, nema vremena za nekakvo duže kukanje ili veselje jer se svi skupa koncentriramo na susret koji nam dolazi. To je čar nogometa, da smo stalno u takvom ritmu i ne može biti nikakvog razočaranja, kao ni opuštanja. Napravili smo potrebnu analizu i mislim da će nam igrači u subotnji ogled ući spremni i „čistih“ glava, što je uvijek bitno. Nadalje, moramo se naučiti nositi s pritiskom kojega na neki način imaju momčadi koje visoko kotiraju na tablici. Vjerujem da smo spremni i za takve izazove.

Nametnuti svoj ritam igre

Rekao je osječki kormilar nešto i o protivničkoj momčadi koja je u donjem dijelu tablice, ali nije nimalo bezazlena:

- Inter teži kombinatornoj igri, ima dva-tri izvrsna igrača na koje ćemo morati obratiti pozornost. Meni se jedan među njima posebno sviđa, ali ga neću imenovati da mu dodatno ne „dižem rep“ prije ove utakmice. Nećemo mu davati „flaster“, nego ćemo ga preuzimati u određenim zonama terena, kako smo to činili i s nekim drugim protivničkim igračima u prijašnjim dvobojima. No, mi se trebamo postaviti i ponašati tako da oni više razmišljaju o nama, nego mi o njima. Trebamo nametnuti svoj ritam svih 90 minuta, imamo za to i znanja i sposobnosti, samo moramo još malo više vjerovati u sebe. No,ne želim previše pričati, na igračima je da to sprovedu i pokažu na travnjaku.

Bodovi su bitni i u kontekstu činjenice da nakon Intera slijedi reprezentativna stanka, a potom Osječani putuju u Rijeku...

- Igrači su nam toga svjesni, rade odgovorno i pošteno, ne mogu reći da u tom kontekstu imam bilo kakav strah. Mislim da smo dosegnuli razinu koja je dostojna rejtinga Nogometnog kluba Osijek. Ako bismo s nova tri boda otišla na stanku, to bi nam dalo još malo mirnoće prije derbija s Rijekom na Rujevici.