Zaprešićani uopće nisu loši, iako su treći odostraga, no Bijelo-plave zanima isključivo pun pogodak

Osijek nastavlja borbu za bodove utakmicom protiv Intera u Gradskom vrtu i trećom u nizu na svom stadionu, pred svojom publikom. Ona prethodna nije bila rezultatski sasvim uspješna, no o propuštenom se više toliko ne razmišlja, budući da je nužna potpuna koncentracija na ono što slijedi. To su ovaj puta Zaprešićani, gledajući tablicu – autsajderi u odnosu na momčad našeg prvoligaša, ali treba biti vrlo oprezan. Nisu Toplakovi izabranici uopće loši, bez obzira što su trenutno treći odostraga. Doduše, nema više raspucanog Nestorovskog među Žuto-plavima, još su neki stožerni prvotimci iz prošle sezone u međuvremenu promijenili klupsku pripadnost, ali tko može reći da Čović, Čeliković, Mazalović, Šarić, Ottochian te posebice Blažević i Puljić nisu igrači koje bi mnogi treneri rado poželjeli u svojoj svlačionici...

Ni u Zaprešiću nije bilo lako

Osijek je na početku sezone osvojio sva tri boda u Zaprešiću, no upravo taj susret može našim dečkima poslužiti kao dobro upozorenje uoči novog međusobnog dvoboja. Nismo zaboravili prvo poluvrijeme tadašnjeg ogleda u kojem je Inter bio bolji i opasniji, ali nije uspio iskoristiti neke svoje prigode, da bi se u nastavku sve promijenilo – u korist Osječana. I to je bila jedna od brojnih utakmice u kojima su nogometaši Osijeka prevagu ostvarili u drugom dijelu te boljom igromi golovima slomili otpor suparnika. Strijelci su, podsjećamo, bili Vojnović i Boban. Ovaj potonji nakon toga više se nije upisao u listu strijelaca i možda je baš subota navečer prilika da proradi u tom golgeterskom smislu, iako ne treba smetnuti s uma da je Gabrijel u nekoliko navrata nesebično i vrlo dobro asistirao svojim suigračima za neumoljivu egzekuciju.

Bez Baraća, vraća se Lukić

Silom prilika, zbog tri žuta kartona, izostat će pouzdani Barać, s ozljedom se tijekom i nakon prilično iscrpljujućeg dvoboja s Puljanima suočio drugi stoper Arsenić, ali bi trebao biti spreman za nastup, najvjerojatnije u paru s Lukićem. U zaključnoj utakmici ove domaće serije „u tri čina“, Osijek silno želi pun pogodak. On je itekako važan i zbog ostanka na drugoj poziciji i zbog povratka u pobjednički ritam. Interovce je, dakle, potrebno u rezultatskom smislu baciti „na koljena“, da bi se potom, nakon reprezentativne stanke, s punom dozom samopouzdanja krenulo u Rijeku na derbi s liderom. Naši igrači bi voljeli da ozračje na tribinama opet bude poticajno i navijačko, da broj gledatelja bude i veći jer to svima na terenu može biti samo dodatna inspiracija. Motiva je puno, raspoloženje je i dalje jako dobro, a s novim bodovima – sve bi izgledalo još ljepše.