Ostao je osječki napadač na jednom postignutom golu, ali čvrsto vjeruje kako i njemu napokon mora krenuti

Najviše se nakon remija između Osijeka i Intera pričalo o promašajima domaće momčadi. Najčešće je pred vratima raspoloženog Čovića u gol-šansama bio Gabrijel Boban, čak u četiri vrlo izgledne situacije. Ipak, nije uspio matirati protivničkog vratara, iako mu se mora priznati da je bio jedan od najagilnijih i zapaženijih pojedinaca na terenu, stalna opasnost za obranu Žuto-plavih...

- Nismo i ne možemo biti zadovoljni, ipak smo „prosuli“ ta dva boda jer smo očekivali pobjedu. Ipak, lopta kao da nije htjela u mrežu, previše smo toga promašili i protivnik je uspio ostati neporažen. Šteta što je tako, bili smo barem u pet, šest izrazitih prilika, dakle baš u onim situacijama koje možemo okarakterizirati pravim šansama. Na kraju smo uspjeli zabiti samo iz penala, realizacija je izostala i ostalo je tih 1:1 iz prvog poluvremena. Šteta i što smo primili taj gol baš u 45. minuti jer nije isto izaći u nastavku s vodstvom ili bez njega.

 Važno je da stvaramo šanse

Do sada je Boban u ovih 11 kola samo jednom zatresao mrežu i to baš Zaprešićanima kada su Osječani bili gosti. Nakon toga je ulazio u šanse, ali nije pogađao iako to ne znači da je igrao loše. No, nema onog pravog, napadačkog učinka koji ga je krasio dok je bio u Zagrebu...

- Svjestan sami ja da su to bile šanse iz kojih sam trebao barem nešto zabiti, ali eto nije mi uspjelo. Ne želim tražiti nikakva opravdanja i alibi, ali je teren bio loš, nekako previše natopljen, pa sam upadao do gležnja kada sam pucao prema vratima i nije bilo one potrebne siline u tim udarcima. Nešto je dobro obranio i njihov vratar, tako da je opet završilo neriješeno kao i protiv Istre iako smo ovaj puta imali puno više prigoda i zaslužili smo pobjedu.

Svaki je golgeter barem malo nervozan ako ga ne idu golovi. Gabrijel želi najbolje, puno se trudi i radi za momčad, vjerujući da će i njemu napokon krenuti:

- Napadače drže golovi, tako je to u nogometu. Znam što se od mene očekuje, želim i ja biti među strijelcima, no nikako da mi krene. Važno je da stvaramo šanse, doći će i golovi, a izgubljene domaće bodove dosad smo znali i uspjevali nadoknaditi u gostima. Nadam se da će i dalje biti tako.

Pokušati uzvratiti Riječanima

Nakon tri susreta za redom u Gradskom vrtu, Osijek će u sljedećem kolu gostovati kod vodećih Riječana. Što navijači Bijelo-plavih mogu tamo očekivati?

- Iako nas nije nadigrala, Rijeka nas je jedina pobjedila do sada, zašto ne bismo i mi njima pokušali uzvratiti na isti način. Pokazali smo da možemo i protiv Dinama u Maksimiru, nastojat ćemo isto ponoviti i na Rujevici. Do sada smo pronalazili tu formulu za uspjeh u gostima, a s Rijekom će sigurno biti najteže od početka sezone. Uostalom, oni su na prvom mjestu, mi smo odmah iza njih i sigurno će to biti pravi derbi, rekao je Boban.