Osijek i Split do sada su šest puta odmjerili snage na Gradskom vrtu, a tri puta su slavili domaći momci, dok je jednak broj puta susret završio bez pobjednika. No, Split nikad nije bio lagan protivnik.

Povijest susreta NK Osijeka i RNK Splita nije duga, ponajviše iz razloga što momci iz Parka mladeži u elitnom razredu nastupaju tek od sezone 2010./2011. No, u tih četiri i pol godine, ovo će crvenima biti već sedmo gostovanje u Gradskom vrtu, odakle se još niti jednom nisu vratili s punim plijenom.

Tri puta je NK Osijek slavio u tim susretima, dok su tri puta oni završili bez pobjednika. Ipak, niti jedna od tih pobjeda nije bila laka. Sjećamo se situacija kad se Split vraćao s 3:0 na 3:2 te na kraju susreta promašio 'zicer' za bod, dok su se jednom uspjeli vratiti nakon 2:0 minusa te otputovati u Dalmaciju s bodom na kontu. Sve to može poslužiti kao dodatno upozorenje pred ovu utakmicu, izuzetno važnu za oba sastava.

Što se tiče tih utakmica u Gradskom vrtu, ukupni zbroj pogodaka je 10:6 u korist bijelo-plavih, a najveća pobjeda, tj. jedina od dva pogotka razlike, datira od prošlog proljeća, kad se dogodilo slavlje rezultatom 3:1. Kad se uračunaju i susreti na Parku mladeži, slika nije tako bajna. U tom slučaju Split ima pet pobjeda, jednako toliko susreta je završeno s neriješenim ishodom, dok Osijek ostaje na ukupno tri slavlja. No, srećom, sutrašnja utakmica igra se na Gradskom vrtu.

Ove sezone smo vidjeli već tri susreta ova dva suparnika. U Gradskom vrtu je bilo 1:1, nakon što su gosti došli do ranog vodstva, a dva susreta u Parku Mladeži nisu završila povoljno po bijelo-plave. U prvenstvu je Split slavio rezultatom 3:0, a samo nekoliko dana kasnije, Osječane su eliminirali i iz Kupa, nakon pobjede 2:0. Zanimljivo kako je gore navedena pobjeda zapravo posljednje prvenstveno slavlje Splita ove sezone te iz tog razloga dolaze dodatno motivirani prekinuti negativan prvenstveni niz.

Zanimljivo, čak osam igrača se po dva puta upisivalo u strijelce u tim susretima. Denis Glavina, Ante Rebić, Goran Roce i Tomislav Glumac su to radili u crvenom dresu, kao i Aljoša Vojnović te Ivan Baraban, no oni su danas članovi NK Osijeka, dok Rebić i Glumac također više nisu stanari crvene svlačionice. U dresu Osijeka, dva puta su protiv Splita pogađali Anton Maglica i Srđan Vidaković.

Glavni sudac sutrašnjeg susreta je Mario Strahonja, koji još nije dijelio pravdu u međusobnom susretu ove dvije momčadi. Zato je Osijeku sudio 29 puta, od toga tri puta ove sezone te je u tim susretima ostvareno osam pobjeda i 16 poraza uz pet neodlučenih susreta. Splitu je sudio pet puta, uz polovičan uspjeh te jedan neodlučen susret. Ove sezone pravdu im je dijelio jednom, u prvom kolu pri gostovanju u Zadru.

Ono što je važno za napomenuti, ulaz na sutrašnju utakmicu je, povodom dana Sv. Valentina, besplatan za sve pripadnice ljepšeg spola.

Još ćemo se podsjetiti kako je izgledalo posljednje gostovanje Splita na našem stadionu, a ono se dogodilo u trećem kolu ovosezonskog natjecanja.