Nogometni klub Osijek kreće u prvu utakmicu pod vodstvo trenera Ive Šuška, a u Gradskom vrtu gostuje momčad RNK Splita. Utakmica počinje u 15 sati, a tekstualni prijenos radit će Mario Mihić.

Image and video hosting by TinyPic

90' + 1 susret je završen - pamtit ćemo odličan nastup bijelo-plavih i najuvjerljiviju pobjedu u ovoj sezoni. Pozdrav svim ljubiteljima nogometa, posebice navijačima NK Osijeka!

90' dobar slobodan udarac kojega je izveo B. Barišić, Zagorac je jedva uspio loptu skrenuti u korner.

90' ušao je Vidović umjesto Rocea.

89' žuti karton za Barbarića.

89' sama završnica susreta u kojem je Osijek deklasirao Splićane, a Šušak nije mogao ni zamisliti bolji povratak na klupu našeg prvoligaša!

85' Mršić je dobro pucao iz "slobodnjaka", lopta je išla u sam lijevi kuta, a vratar Mikulić je imao još jednu vrlo zapaženu intervenciju.

83' Škorić se sam izborio za kazneni udarac, ušao je u šesnaesterac između dvojice suparničkih igrača, potom ga je sapleo Erceg i Strahonja je pokazao na bijelu točku. Škorić je bio vrlo siguran i to je već 4:0!

83' 4:0 - ŠKORIĆ (11m)

81' posljednja izmjena u sastavu domaćina: pljeskom je s travnjaka ispraćen povratnik Vojnović, a ušao je Lukić.

76' sada je to već sigurno i uvjerljivo vodstvo Osijeka koje otvara vrata važne pobjede u borbi za opstanak. 

72' odlična akcija Osječana za 3:0! Škorić je iz središnjice proigrao Šoršu na desnoj strani, uslijedio je odličan centaršut u kazneni prostor, a Vojnović je "potegnuo" iz prve i smjestio loptu u lijevi donji kut. 

72' 3:0 - VOJNOVIĆ

70' u istoj minuti promjena igrača i u osječkom sastavu

70' druga izmjena u splitskoj momčadi: Glavina umjesto Bagarića.

67' Još jedan vrlo lijep pogodak! B. Barišić je po tko zna koji puta ubacio vrlo upotrebljivu loptu u šesnaesterac, Roce je pokušao otkloniti opasnost, ali je loptu praktički "servirao" natrčalom Škoriću koji je iz "voleja" sjajno pogodio sam desni kut za povećanje osječkog vodstva.

67' 2:0 - ŠKORIĆ

66' žuti karton za Blagojevića.

62' mijenja i Ivo Šušak: s terena je povukao Jamaka i ubacio Vukobratovića kojemu je ovo prvi nastup u dresu Osijeka. 

59' prva izmjena na utakmici i to u gostujućem sastavu: umjesto ozlijeđenog Roga ušao je Erceg.

56' Bagarić je bio u dobroj situaciji za udarac, međutim, onemogućio ga je uporni Laštro. 

54' sjajnu je prigodu sada imao i Split. Rog se našao ispred Mikulića koji je fantastičnim refleksom sačuvao svoju mreću u mat-poziciji! Nekoliko sekundi kasnije lopta je došla do Mršića, ovaj je snažno pucao, ali su bijelo-plavi bili čvrsti u bloku.

53' opet je Jamak proigrao Peroševića koji je došao u poziciju za udarac, ali je promašio okvir vratiju.

51' još bolja šansa za domaćina! Opet je B. Barišić odlično asistirao, ovaj puta Vojnoviću koji je snažno pucao s 11 metara, a lopta je prohujala pokraj desne vratnice. Šteta, bila je to odlična prilika za Osječane. 

49' jako lijepa prigoda za Osijek olako je i nes(p)retno propuštena. Jamak je "izbacio" Peroševića koji se slijeva sjurio prema šesnaestercu i kad se spremao na udarac - okliznuo se i pao preko lopte. 

47' Bagarić je prvi priprijetio, njegov udarac glavom  nije bio dovoljno precizan. 

46' počelo je drugo poluvrijeme bez ijedne izmjene na obje strane. 

45' treba napomenuti da su igrači Osijeka dobili čak četiri žuta kartona u prvih 45 minuta. Osim strijelca Peroševića, javnom su opomenom sankcionirani Jamak, Škorić i Kurtović koji će morati biti vrlo oprezni u nastavku susreta.

45' završeno je prvo poluvrijeme u kojem je domaćin poveo iz jedinog izravnog udarca u okvir vratiju.

38' na suprotnoj strani pucao je agilni Mršić, Mikulić je još jednom bio vrlo siguran. 

37' mogao je, vjerojatno i  morao sudac Strahonja dosuditi 11-erac za Osječane. Šorša je s desnog boka pokušao centrirati, Barbarića je lopta udarila u ruku koja baš i nije bila uz tijelo, ali se zagrebački arbitar nije oglasio...

35' Perošević je, zbog skidanja dresa u pretjeranom slavlju, zaradio javnu opomenu. 

34' Iz prvog ozbiljnijeg napada Osijek je došao u vodstvo! B. Barišić je idealno ubacio s lijeve strane, a Perošević još bolje reagirao i vrlo efektnim udarcem, ne  čekajući da lopta padne na tlo, pogodio sam desni kut ispruženog, ali nemoćnog Zagorca.

34' 1:0 - PEROŠEVIĆ

32' još su uvijek nepovezani  osječki redovi, želja naravno postoji, no malo toga domaćim nogometašima polazi od noge.

27' Šorša je pao u kaznenom prostoru nakon kraćeg naguravanja s Woonom, nije to bilo dostatno za najstrožu kaznu.

24' u dosadašnjem dijelu susreta bijelo-plavi nisu stvorili (polu)priliku, Split je ipak bio opasniji, srećom ne i konkretniji.

19' Osječani nikako ne uspjevaju doći do obećavajuće situacije iz koje bi opasnije zaprijetili Zagorcu...

13' opet prijete gosti, ovaj puta preko Mršića, međutim, njegov je pokušaj blokiran. 

12' sjajna šansa za momčad iz Parka mladeži! Rog je odlično proigrao Ibriksa, bivši osječki prvotimac našao se sam ispred Mikulića na svega desetak metara, ali se osječki vratar iskazao i zaustavio udarac svog nekadašnjeg suigrača.

9' vidljiva je želja bijelo-plavih da pokušaju nametnuti svoj ritam, no protivnik je prilično zgusnut u sredini terena. 

4' gosti su prvi stvorili pravu prigodu. Iz prekida je loptu u domaći peterac ubacio Mršić, skočio je Roce, ali je ostao "prekratak" iako se činilo da bi Splićani u toj situaciji mogli doći u vodstvo. 

1' utakmica je započela, a na tribinama je nešto više od tisuću gledatelja. Glavni sudac je Strahonja iz Zaprešića, a pomažu mu Zagrepčani Modrić i Vrabec.

Za Split od prve minute igraju: Zagorac, Ibriks, Barbarić, Galović, Woon, Blagojević, Rog, Mršić, Bagarić, Roce i Cikalleshi. 

Dakle, Osijek igra u sastavu: Mikulić, Matas, Bralić, Laštro, B. Barišić, Kurtović, Jamak, Šorša, Škorić, Vojnović i Perošević.

Pozdrav iz Gradskog vrta! Utakmica između Osijeka i Splita samo što nije započela...