Dva mlada kamerunska nogometaša pristigla su na probu u Gradski vrt. Zanimljivo, stoper Mengue Maxime igrao je 2011. na Svjetskom prvenstvu U-20 reprezentacija u Kolumbiji. 

Još i prije nego li je urugvajski napadač Sasha Aneff Medrano iz slovenskog Domžala stigao u Gradski vrt, na treningu našeg prvoligaša pojavila su se dvojica tamnoputih nogometaša iz Kameruna. Riječ je o stoperu Mengue Maximeu, rođenom 1992. godine, koji je stigao iz Canon Sportifa i mladom veznjaku Ewaneu Mengueu Aurelienu Vadexu (1996.) čija je posljednja nogometna adresa Universal Soccer Academy.

Za obojicu će ovo biti prvo dokazivanje izvan rodnog Kameruna, a u Osijeku će provesti neko vrijeme na probi i pokušati uvjeti stručni stožer bijelo-plavih da su vrijedni ostanka  i potpisivanja ugovora. Posebno je intrigantan Mengue Maxime koji je igrao za U-20 reprezentaciju svoje domovine, a sudjelovao je i na Svjetskom prvenstvu 2011. u Kolumbiji. Već sama ta činjenica zavrijeđuje pozornost, pa će ga trener Šušak sa svojim suradnicima testirati, kao i njegovog sunarodnjaka Ewanea Vadexa, na idućim treninzima i kontrolnoj utakmici protiv Metalca, u srijedu (15 sati) na igralištu Sportskog  centra „Ante Gotovina“ na Bikari.