Zekić ne misli mijenjati taktičku koncepciju, bez obzira na kvalitetu Rijeke i njezin dosadašnji učinak

Osijek u nedjelju gostuje na riječkoj Rujevici, a svi u taboru našeg prvoligaša jedva čekaju taj ogled dvije najbolje plasirane momčadi državnog prvenstva. U prvom međusobnom dvoboju ove sezone Rijeka je u Gradskom vrtu slavila s 1:0, a Osječani se nadaju kako mogu uzvratiti lideru na tablici. O tomu je na redovitoj konferenciji za novinare govorio trener Zoran Zekić:

Radujem se što smo u ovakvoj situaciji, prvenstveno zbog naše momčadi. Siguran sam da ćemo biti spremni i da ćemo pružiti sve najbolje od sebe i da ni u kojem slučaju ne razmišljamo o tome da se predamo prije same utakmice, bez obzira na optimizam koji dolazi iz riječkih redova. Doduše, oni imaju potpuno pravo na takav pristup s obzirom na ono što su dosad pokazali, no imamo i mi razloga biti optimisti jer smo sve dosadašnje gostujuće nastupe riješili u svoju korist.

Motiva je napretek

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na prošlosezonsko gostovanje Osječana na Rujevici koje baš i nije proteklo, kako je spomenuto iz redova izvjestitelja, u prijateljskom ozračju prema gostima iz Slavonije:

Mene takva atmosfera zapravo raduje, to je normalno domaćinsko ozračje koje bih osobno volio osjetiti što prije i na našem stadionu. Nije to nikakav otežavajući čimbenik za naše igrače, dapače, ja na to gledam kao na motiv više. Vjerujem da će utakmica proteći u pravom sportskom nadmetanju, da će biti kvalitetna i zanimljiva te da će i Rijeka i Osijek pokazati da je ovo zaista pravi derbi. I ne sumnjam da će se poslije susreta pričati samo o nogometu, bez ikakvih „repova“. Previše je toga opet negativnoga u hrvatskom nogometu, događaju se stvari koje nisu normalne , pa bi ovaj derbi trebao pokazati da sve može biti drukčije, puno pozitivnije.

Nema odstupanja niti na Rujevici

Osijek ipak nema onog pritiska koji je bio prisutan u domaćim ogledima u mini-seriji koja je iza Bijelo-plavih. Ipak je Rijeka u određenoj prednosti zbog domaćeg terena i trenutne bodove zalihe...

Ne odstupamo od onoga što smo željeli provesti na terenu i u tim domaćim dvobojima, iako nismo rezultatski u tome uspjeli. No, pristup se ne mijenja kao ni naš stav da želimo u svakom susretu doći do pobjede. Tako će biti i na Rujevici, bez obzira na sve Rijekine adute i njihovu kvalitetu. Svaki je ogled prilika za osvajanje bodova, pa tako i ovaj. Želimo biti opasni i konkretni, a koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo kada sudac označi kraj. Mi smo u situaciji da su nam takve utakmice iznimno potrebne, daj Bože da ih je sve više jer samo tako možemo napredovati i probijati svoje granice. Treba se veseliti derbiju i pokazati sve ono najbolje što znamo i možemo. Osim toga, imamo spoznaje da će na tribinama biti puno naših navijača, što nam je i obveza više.

Što se sastava tiče, Zekić nije novinare, niti zainteresiranu javnost ostavio u dvojbi...

Ako sve do nedjelje bude u redu, onda će od početka istrčati jedanaestorica: Mikulić, Matas, Barać, Arsenić, Barišić, Mioč, Vojnović, Knežević, Grgić, Boban i Ejupi.

Video s konferencije za novinare: