Jedini poraz ove sezone Bijelo-plavi su doživjeli baš od Riječana, kojima sada žele uzvratiti na Rujevici

Čekamo derbi na Rujevici! Rijeka je lider bez ijednog poraza, a dočekuje naš Osijek koji je samo jednom izgubio ove sezone. I to baš od Riječana, u  trećem kolu državnog prvenstva kada je sretnim golom nekadašnjeg igrača Bijelo-plavih Josipa Mišića momčad trenera Keka osvojila sva tri boda u Gradskom vrtu.

Mogu li Zekićevi izabranici na isti način uzvratiti vodećem sastavu na tablici? Vidjet ćemo ove nedjelje od 15 sati, ne dvojeći da će to biti vrlo zanimljiv ogled. Gledajući učinak riječkog prvoligaša, brojke su zaista  impresivne. Čak devet pobjeda u dosadašnjih 11 kola, uz dva gostujuća remija i to protiv Intera i Cibalije. Osim toga, Riječani su postigli najviše pogodaka u Ligi, već su 25 puta uspjeli zatresti protivničke mreže, a osim vrlo učinkovitog napada  - mogu se pohvaliti i najčvršćom obranom koja je kapitulirala samo šest puta. Imajući sve to u vidu, nužno je konstatirati kako je Rijeka posve zasluženo na čelu ljestvice.

Osječani svakoga mogu matirati

No, pitat će se nešto i Osječane u ovome derbiju. Trebamo li uopće podsjetiti da je sutrašnji gost na Rujevici u prethodnim utakmicama na terenima svojih suparnika osvojio maksimalan broj bodova... Redom su padali Istra 1961, Inter, Lokomotiva, Slaven Belupo i Dinamo, što je samo po sebi itekako jak argument Osijeku uoči ogleda s Rijekom. Optimizam nije splasnuo niti nakon pomalo razočaravajućih domaćih remija s Puljanima i Zaprešićanima.

Uostalom, teško je baš sve redom pobjeđivati, bez ponekog kiksa iako je činjenica da Barišić i suigrači dugo nisu osjetili gorčinu poraza. Nadaju se da neće izgubiti ni ove nedjelje, bez obzira što će s druge strane terena biti trenutno najbolja momčad našeg Prvenstva.

Nakon Rijeke, upravo Osijek ima najstabilniju zadnju liniju jer je Mikulić primio osam golova što također treba respektirati. S druge strane, dosta je napadača u osječkim redovima koji mogu zabiti svakom vrataru, pa tako i Prskalu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Ejupi i Boban, uz najavljenog Grgića, reagirati u dvobojima s domaćim stoperima, među kojima je i reprezentativac Mitrović...

Sjajna navijačka atmosfera

Osim kvalitetnog nogometa, očekujemo i dobru atmosferu na tribinama malog, ali vrlo lijepog stadiona Rujevica. U Rijeci je opet prava nogometna euforija jer su tamošnji navijači upravo ovu sezonu prepoznali kao dosad najbolju priliku Riječana u borbi za naslov prvaka. To što su  nedavno deklasirali Dinamo puno toga govori, ali ne mora biti presudno uoči još jednog derbija.

Izvjesno je da će Armada pristići u velikom broju i dati značajnu potporu svojim ljubimcima na travnjaku, ali je i Kohorta najavila masovniji dolazak na Kvarner. I Osječki navijači osjećaju da je ovo susret u kojem Bijelo-plavi mogu razveseliti sve svoje fanove u gradu na Dravi, kako su to učinili i na  svim prethodnim gostovanjima.

I zato svi skupa – jedva čekamo nedjelju, 15 sati i početak utakmice koja zaista puno obećava.