Ukoliko bi Osijek ove nedjelje svladao Lokomotivu, učvrstio bi se u vodećem kvartetu, a igrači bi vratili samopouzdanje

Svaka utakmica u državnom prvenstvu nosi svoj ulog i težinu, a neke među njima su posebno važne jer bodovi imaju dvostruki značaj. Upravo u tom kontekstu Osječani dočekuju nedjeljni dvoboj protiv Lokomotive koji u Gradskom vrtu počinje u 15 sati.

Naime, Bijelo-plavi su u posljednje vrijeme u silaznoj putanji, kako je rekao njihov trener Zoran Zekić, pojavila se mini-kriza  što se osjeti i na rezultatima, budući da je Osijek u zadnja tri nastupa osvojio samo dva boda i spustio se s druge na četvrtu poziciju na tablici. To je prvi razlog zbog kojeg  Zekićeva momčad u predstojećem susretu itekako želi ostvariti pobjedu i vratiti sada već lagano poljuljano samopouzdanje. Ništa manje bitan motiv je i spoznaja da se naš prvoligaš ponovno ima priliku odvojiti na velikih 13 bodova razlike u odnosu na „Lokose“ koji su im najbliži susjedi kada je riječ o trenutačnom poretku u HNL-u. To bi bila osjetna prednost u nastavku sezone i Osječani priželjkuju upravo takav rasplet nakon domaćinstva najneugodnijem gostu u gradu na Dravi.

Ne treba se vraćati na tradiciju

Nadalje, uvijek treba razmišljati i o publici, odnosno navijačima jer je njih moguće zadržati ili privući u većem broju na tribine jedino dobrim i uspješnim nastupima, a nakon dva remija, prvo s Puljanima, potom i sa Zaprešićanima, sada je ponovno došao red na pun pogodak. Vjerujemo da potpora s tribina ni ovaj puta neće izostati, a na igračima je da na terenu ispune očekivanja kako bismo svjedočili obostranom zadovoljstvu. Lokomotivu nećemo ni podcijeniti, niti precijeniti, a na tradiciju se ne treba previše vraćati. Uostalom, svaki je susret novo poglavlje u kojem statistika iz prijašnjih ogleda ne mora apsolutno ništa značiti.

Osijek je u kolovozu bio uspješniji od Ivkovićevih izabranika u Kranjčevićevoj u vrlo neizvjesnom i zanimljivom dvoboju kojega je odlučio Ivica Džolan svojim golom u posljednjim minutama. I tada je „prštalo“ na sve strane, vidjeli smo puno lijepih poteza i pravih nogometnih uzbuđenja koja ni u nedjelju, sigurni smo, neće izostati.

Nekompletni, ali odlučni

Šteta je što domaćin neće zaigrati u svom najjačem sastavu, budući da zbog kartona ovaj puta neće biti Vojnovića i Arsenića, međutim, stručni stožer ima na raspolaganju sasvim dovoljno kvalitetnih i upotrebljivih pojedinaca da se nadomjesti njihov izostanak. Uostalom, nikada Zekić u takvim situacijama nije tražio bilo kakav alibi. Nadamo se da je u razgovoru s igračima uspio mobilizirati momčad koja će istrčati na travnjak i da će Bijelo-plavi biti i razigrani i učinkoviti.

Gosti također imaju svoje ambicije, u dobrom su nizu, a igrački kadar im je vrijedan uvažavanja. Sada su „lansirali“ i dvojicu mladića iz svoje nogometne škole, Ivanušeca i Majera, ali se nadamo da će svoj potencijal i umijeće iskazati nekom drugom prigodom, a ne u našem Gradskom vrtu...