Vinkovčani su u derbiju začelja bili bolji od momčadi Splita koja je opet pala na posljednje mjesto.

Nekoliko je promjena na prvenstvenoj ljestvici nakon 14.  kola Max TV Prve HNL. O jednoj smo pisali proteklih dana, a tiče se zamjene pozicija Osijeka i Hajduka nakon njihovog međusobnog dvoboja na Poljudu koji je pripao Splićanima, pa su oni sada na trećem mjestu dok su Osječani četvrti.

Što se tiče vodećeg dvojca, rekli bismo – ista meta, isto odstojanje. Riječani ne posustaju, pobjedu su ostvarili i na gostovanju kod Lokomotive, a opet je najbolji pojedinac na terenu bio Franko Andrijašević, za kojega nam je nerazumljivo da ga se Dinamo tako olako riješio, budući da je riječ o jednom od najboljih igrača Lige. Kekova je momčad tako i šestu uzastopnu utakmicu u borbi za bodove riješila u svoju korist i ne dopušta Modrima da joj se približi. Što se, pak, aktualnog prvaka tiče, ne može se baš reći da djeluje uvjerljivo, ali ipak – pobjeđuje.  Pun pogodak protiv Intera u Zaprešiću bio im je treći u nizu, ali Dinamovci i dalje imaju ne baš mali zaostatak za vodećom Rijekom.

Slavio i Slaven Belupo

Zaprešićani su i drugi zaredom poraženi minimalnim rezultatom, ali su protiv vodećih na tablici potvrdili da su svima tvrd orah, iako su i dalje u opasnoj zoni. Istra je stepenicu ispod Žuto-plavih i u posljednjih pet kola ne zna za pobjedu. Od Puljana smo nekako ipak više očekivali od trenutne, osme pozicije. Svladao ih je Slaven Belupo koji je dugo čekao na trijumf, još od 2. kola i 23. srpnja. Koprivničanci sigurno nisu momčad koja bi trebala strahovati za opstanak, ali ove sezone, čini se, nisu ni sposobni za iskorak prema gornjem domu, pa bi se trebali zadovoljiti „zlatnom sredinom“.

Kada je Lokomotiva u pitanju, teško će se pomaknuti naprijed s petog mjesta jer ipak imaju premalo osvojenih bodova, a ne uspjevaju ostvariti dva, tri pozitivna rezultata u nizu. I na kraju, Cibalia je u pravom derbiju začelja bila bolja od Splita i napokon osvojila sva tri boda, golom Tomaševića u završnici susreta. Prva je to pobjeda Vinkovčana ove sezone, ostvarena tek u 14. utakmici. Tako su Crveni opet preuzeli ulogu fenjeraša.