Zoran Zekić očekuje kako će njegova momčad ubrzati igru i pritisnuti goste iz Koprivnice

Nogometaše Osijeka u subotu od 17,15 sati očekuje domaći ogled s koprivničkim Slaven Belupom u okviru 15. kola HNL-a. Jasno je da Osječani žele i planiraju osvojiti sva tri boda u ovom susretu kako bi ispunili vlastita i navijačka očekivanja, a vjerojatno se i pobjedom vratili na treću poziciju koju su ispustili nakon poraza na Poljudu. Na konferenciji za novinare Zoran Zekić je rekao:

Još uvijek smo pod dojmom utakmice koju smo odigrali u Splitu, pa smo analizirali zbog čega nismo bili na potrebnoj razini. Sreća pa nam u državnom prvenstvu uvijek brzo dolazi neka nova utakmica, tako da se u subotu imali priliku iskupiti protiv Slaven Belupa na domaćem terenu. Što se tiče zdravstvenog biltena, svi bi trebali biti u kadru, a od onih na koje ne mogu računati moram spomenuti kartoniranog kapetana Bornu Barišića.

Biti će promjena u sastavu

Nastavio je Zekić „pressicu“ u pomalo šaljivom tonu, osvrnuvši se na ono što se i kroz medije provlačilo proteklih dana:

Svaki dan ujutro pročitam novine, spoznam koje imamo probleme i onda ih pokušavam ispraviti. Tako sam ovoga tjedna pročitao puno toga i radili smo na otvaranju igre, isto tako na presingu, protočnosti, probijanju bokova i na realizaciji. Ne smije zaboraviti da smo puno radili i na tomu da budemo brži. Dosad to nismo činili, ali evo, zahvaljujući vašim uputama, sada smo tomu posvetili maksimalnu pozornost i nadam se da će to uroditi plodom, našalio se Zekić.

Sastav osječki kormilar nije želio otkriti jer je htio sačekati posljednji trening prije subotnjeg dvoboja kako bi se definitivno uvjerio na koga sve može računati.

Bit će dosta promjena, to je sigurno, a to su već moji igrači mogli vidjeti i na ovotjednim treninzima. Ideja nam je da od početka krenemo s malo motoričnijom momčadi kako bismo bili agresivniji i opasniji po suparnička vrata, a hoćemo li pogoditi u odabiru igrača – to ćemo saznati sutra, nakon utakmice.

„Moramo biti hrabriji i odlučniji“

Jasno je da Zekić očekuje kako će mu momčad pružiti puno bolje izdanje nego prošle nedjelje na Poljudu. Pritom puno više očekuje od veznjaka i napadača:

Puno toga ovisi o njihovim kretnjama bez lopte i protočnosti u igri. Činjenica je da nam se napadači previše povlače, naravno pokušavajući što bolje igrati fazu obrane, pa onda prema naprijed nemamo pravi priključak. Neovisno igra li Boban ili Perošević na mjestu polušpice, moramo brže prepoznavati situacije u kojima trebamo opasnije priprijetiti. Svjestan sam da u zadnjim susretima to nije izgledalo dobro i dosta smo na tome radili da bismo bili okomitiji i učinkovitiji. Nadam se da ćemo u subotu biti bolji i hrabriji, stisnuti protivnika već na njegovoj polovici. Jedino iz momčadske kvalitete možemo tražiti i onu individualnu, drugačije naprosto neće ići.

Kada je o protivniku riječ, Slaven Belupo je trenutno 14 bodova iza Osijeka, ali to dakako ne mora biti presudno za ishod ovoga dvoboja:

Dobro je da smo mnoge uspjeli „zaskočiti“ u onim prvim mjesecima ove sezone i ostvariti značajnu bodovnu prednost. Vidjet ćemo u nastavku Prvenstva kolika je objektivna razlika u kvaliteti. Iznimno cijenim njihovog trenera Kopića i njegov način rada, oni imaju dosta novih igrača, među njima i nekolicinu stranaca, tako da ih se nikako ne smije podcijeniti, što se uostalom i podrazumijeva. Izvjesno je da ćemo morati biti na maksimalnoj razini, kako bismo odradili utakmicu baš onako, kako bi se reklo domaćinski.