I stručni stožer i navijači od Bijelo-plavih očekuju agresivnost i inicijativu, da se od početka postave kao favoriti na svom terenu.

Prije dva tjedna u Gradskom vrtu je poražena zagrebačka Lokomotiva koju su Osječana tada udaljili na 13 bodova razlike. Isti zaostatak trenutno ima i Slaven Belupo koji ove subote gostuje u gradu na Dravi, a također je jedan od onih, neugodnijih protivnika Bijelo-plavima. Tradicije se ove sezone, ipak, ruše u što smo se uvjerili i u onom ljetnom ogledu slavonskog i podravskog prvoligaša, odigranom u Koprivnici. Tamo Osijek nije slavio gotovo cijelo jedno desetljeće, pa je u kolovozu uspio pobijediti 3:2 u vrlo zanimljivom dvoboju u kojem je Zekićeva momčad do preokreta došla u drugih 45 minuta, ponajprije zaslugom Muzafera Ejupija koji je tada bio dvostruki strijelac protiv svojih nekadašnjih suigrača.

Nekako nam se čini da se i ovaj puta osječki navijači uzdaju da bi baš prvi klupski strijelac mogao biti čovjek odluke. Iako, sasvim je svejedno tko će se upisati u strijelce, za domaćina je zasigurno najvažnije da mu bodovi ne izmaknu...

Često je presudan pristup

Trener Osječana najavio je nekoliko promjena u početnoj jedanaestorici i vidjet ćemo za koju će se postavu odlučiti u želji da, kako sam kaže, Osijek bude hrabriji i odlučniji, eksplozivniji na terenu. To se prije svega odnosi na veznu liniju, kao i na one prvotimce koji igraju iza klasičnog napadača, a to je ovoga trenutka jedino Ejupi.

Šteta je što u sastavu neće biti kapetana Borne Barišića koji je za svakog protivnika latentna opasnost svojim prodorima i ubačajima s lijevog boka, no Zekić će mu, nadamo se, pronaći odgovarajuću zamjenu. Često je u takvim susretima vrlo bitan pristup jer ako se Bijelo-plavi uspiju na pravi način nametnuti, držati ritam i raditi kontinuirani pritisak na gostujuću obranu, „Farmaceutima“ će u tom slučaju biti teško zadržati onu početnu „nulu“ koja bi ih u Gradskom vrtu zasigurno zadovoljila.

I gledatelji očekuju goropadni Osijek na domaćem terenu, inicijativu iz koje će doći šanse, a onda i golovi za priželjkivanu pobjedu.