Osječani su drugi puta za redom pobijedili na svom terenu i opet se vratili na treće mjesto

Osijek je ostvario drugu uzastopnu pobjedu na domaćem terenu i to je svakako najvažniji zaključak nakon vrlo teške i iscrpljujuće utakmice protiv kompaktnih i neugodnih gostiju iz Koprivnice. Trener Zoran Zekić je na konferenciji za novinare bio kratak, ne komentirajući posebice događanja na terenu...

Najbitnije od svega danas su tri osvojena boda, što nam je bio i jedini cilj prije početka susreta. Pogled na tablicu je izvanredan, treći smo i s te strane svakako moramo biti zadovoljni, posebno jer smo još i više povećali prednost u odnosu na momčadi koje su iza nas na ljestvici. Pokazalo se da smo opet bili u nekakvom grču, igrači u nekim fazama utakmice nemaju dovoljno samopouzdanja i onda se mučimo na terenu, posebno jer je i protivnik kvalitetan. Svojim dečkima moram čestitati jer su pružili koliko su trenutno mogli. Kad se oslobodimo tih nekih strahova iz prošlosti, to bi sve skupa trebalo izgledati bolje.

Lopa je, opet, zadovoljio

Na pitanje kako bi ocijenio nastup Dmytra Lope koji je prvi puta u Prvenstvu startao od prve minute, Zekić je odgovorio:

Zadovoljan sam njegovim učinkom. Odličan je bio u Šibeniku,dobro je reagirao i kada je ušao s klupe na Poljudu, a i ovo večeras je bilo sasvim solidno. Donio nam je dosta dobrih stvari u igri i sigurno će i ubuduće biti od koristi, posebno kada i fizički bude na onoj razini koju od njega očekujem.

Kopić hvali svoju momčad

Kormilar Koprivničana, Osječanin Željko Kopić imao je za čime žaliti budući da  su njegovi igrači propustili neke vrlo izgledne prilike:

Kada mi momčad ovako izgleda na terenu onda moram biti zadovoljan, međutim, izgubili smo utakmicu i onda je jasno da sam u tom kontekstu tužan takvim ishodom. Posebno smo u drugom poluvremenu bili dominantniji, mislim da smo se igrom nametnuli domaćinu, ali nismo uspjeli postići pogodak. Kreirali smo nekoliko vrlo ozbiljnih situacija za gol, posebno bih izdvojio šanse Hebera, Ivanovskog i Christensena, tako da je šteta što nijednom nismo svladali odličnog Mikulića. Odlučujući trenutak ipak je bio taj dosuđeni kazneni udarac za Osječane, a moj je dojam da smo i mogli i trebali ostvariti povoljniji rezultat. Ono što me veseli je da se vidi napredak u igri moje momčadi i vjerujem da ćemo u nastavku sezone ostvariti bolje rezultate.