Čuvar mreže Bijelo-plavih imao je jedan kiks u dosadašnjih 15 kola, a obranio je puno toga. 

Gledajući kontinuitet nastupa u ovoj sezoni, vratar Osijeka Zvonimir Mikulić zasigurno je na samome vrhu najpouzdanijih prvotimaca Bijelo-plavih u dosadašnjih 15 prvenstvenih kola.

Standardni osječki čuvar mreže branio je na svim utakmicama i redovito bio među najboljima na terenu, uz samo jedan, jedini kiks kojega je imao u posljednjim trenucima ogleda s Istrom u Gradskom vrtu. No, u svim ostalim susretima „Mikula“ je bio siguran i pouzdan, dokazavši da je među najboljim golmanima HNL-a.

Da nije bilo tog nesretnog pogotka protiv Puljana, mogao bih reći da je sve zaista bilo gotovo savršeno, na tragu mojih najboljih izdanja koje sam imao one godine, kada sam uskočio umjesto Vargića. Svakako mi je ovo ponajbolja sezona u karijeri, a vjerujem da će za sve nas i konačni plasman na kraju Prvenstva biti sasvim zadovoljavajući. Sada smo treći i to je svakako iznad mnogih očekivanja nakon svega što smo prolazili proteklih sezona, pričao nam je Zvonimir.

Jednoga je suigrača posebno pohvalio nakon pobjede nad Slaven Belupom:

Kako je odigrao Mile Škorić, kao da nije imao onako dugačku stanku zbog koje je propustio i kompletne pripreme... To dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, baš mi je drago što se vratio u momčad i siguran sam da će i nadalje biti među najistaknutijima.

„Napravili smo veliki iskorak“

Nije propustio zaključiti da je itekako zadovoljan dosad ostvarenim, budući da je Osijek nakon dugog niza godina ponovno među našim najboljim klubovima:

Ovo je super što smo dosad napravili. Bodovno smo iznad nekakvog plana ako ga je uopće i moglo biti, a treće mjesto je odličan plasman! Vjerojatno su navijači, nakon onog sjajnog niza gostujućih pobjeda, pomislili da možemo biti i na samome vrhu, ali ne bi to baš bilo realno. To nam je stvorilo i određeni pritisak, a mi ipak još nismo momčad koja može rutinski rješavati utakmice nego se za bodove uvijek moramo namučiti. Činjenica je da smo napravili veliki iskorak i jasno dali svima do znanja da smo želimo plasman u Europu.

Nakon prvenstvene stanke, Osijek će gostovati kod vinkovačke Cibalije. Mikulić i tamo očekuje veliku borbu, posebno zbog pozicije u kojoj se nalazi drugi slavonski prvoligaš...

Nije nam ni kod kuće bilo lako s njima. Oni su pretposljednji i sigurno će biti maksimalno borbeni i motivirani. Nisu oni zabili baš malo golova ove sezone, ali su ih dosta primili, što govori o određenim slabostima u njihovim redovima. Ono što mi trebamo je ubrzati našu igru, više se kretati bez lopte i omogućiti napadačima da lakše i češće dolaze u šanse, pa bi onda i njihova individualna kvaliteta mogla ubuduće više doći do izražaja.