Bijelo-plavi svladali mađarskog drugoligaša s 1:0, a dojmovi s Pancho Arene i okolnih terena zaista su - posebni.

Gostovanje u mađarskom Felcsutu nogometaši Osijeka iskoristili su za dobru provjeru uoči skorašnjeg slavonskog derbija i prvenstvenog ogleda s Cibalijom u Vinkovcima.

Prvo ćemo istaknuti kako smo i ovaj puta naišli na iznimno gostoprimstvo, a o tomu kakve uvjete za rad ima Puskas Akademija u smislu infrastrukture, prekrasnog stadiona i čak devet pomoćnih terena, od kojih su dva grijana, mogli bismo pisati nadugačko i naširoko. To jednostavno treba vidjeti jer je Pancho Arena sa svim svojim popratnim sadržajima – zaista nešto posebno.

Iako je prijateljskom dvoboju između našeg domaćina, inače drugoligaša, i momčadi Osijeka prethodila višednevna kiša u tom dijelu Mađarske, nedaleko Budimpešte, to se na savršenom travnjaku nimalo nije osjetilo.

Utakmica je bila zanimljiva, a Osječani su potvrdili da su ovoga trenutka kvalitetniji u odnosu na Puskas Akademiju te su na kraju zaslužili pobjedu, doduše izraženu s minimalnih 1:0.

Mladi opravdali Zekićeva očekivanja

Već u prvom poluvremenu Bijelo-plavi su mogli povesti i postići barem jedan ili dva pogotka, ali su šanse Arsenića i Ejupija, uz odlične udarce Lope, ostale neiskorištene, pri čemu treba istaknuti i dobre obrane domaćeg vratara.

U nastavku je trener Zekić priliku dao i mladićima iz druge, odnosno juniorske momčadi: Lončaru, Miškoviću i Iviću, koji su se dobro snašli i to je također jedan od pluseva ovoga gostovanja. U tom razdoblju utakmice imali su i Mađari dva ozbiljnija pokušaja, međutim, ipak nisu na pravi način zaprijetili Žitnjaku dok je, na drugoj strani, Peroševićev vrlo dobar udarac čuvar mreže Puskas Akademije skrenuo u vratnicu, ali nije uspio spasiti pogodak u 85. minuti kada je iz blizine strijelac bio Boban. 

To nas u svakom slučaju veseli, da je naš napadač nakon dužeg vremena postigao gol i nadamo se kako će to za njega biti prekretnica u nastavku sezone kada je učinkovitost u pitanju. 

Foto: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia