Nogometaši Osijeka odradili su pripremnu utakmicu protiv Metalca te slavili rezultatom 3:2. U prvom dijelu mrežu domaćih je načeo Mešanović, da bi u drugom dijelu dva pogotka postigao Sasha Aneff. Metalac je do kraja susreta smanjio preko dva pogotka Bekavca.

Na Bikari je odigran susret između NK Metalca i NK Osijeka. Bila je to vrlo dobro provjera, u kojoj je trener Ivo Šušak mogao na djelu vidjeli sve igrači koji nisu nastupili u subotnjem susretu protiv Splita, izuzev Marina Glavaša, koji također nije bio u kadru. Za Osijek je tako startao Filip Lončarić na golu, u posljednjoj liniji bili su Davor Špehar, Andrej Lukić, Jozo Špikić i Antonio Pavić, sredinom su ordinirali Daniel Peev, Tomislav Čuljak, Frane Vitaić i Dragomir Vukobratović, a u vrhu napada su igrali Jasmin Mešanović i Nikola Mandić.

I upravo Mešanović je pogodio u 12. minuti za vodstvo. Pavić je ubacio, Mešanović primio prsima te poluvolejem poslao loptu u donji lijevi kut gola Metalca. Do kraja poluvremena nije bilo pogotka, no vrijedi spomenuti vratnicu, koju je glavom pogodio Vitaić te sjajnu priliku Mandića, kad se nije dobro snašao u prilici 1 na 1 s vratarem domaćih.

U drugom dijelu u igru su ušli igrači zbog kojih je veliki broj prisutnih gledatelja i posjetio ovu utakmicu. Umjesto Špikića, Peeva, Vitaića, Vukobratovića, Mešanovića i Mandića, ušli su Almir Aganspahić i Josip Špoljarić te Federico Platero, Sasha Aneff te Kamerunci na probi, Mengue Maxime i Aurelienu Vadexu.

Onaj u kojeg su pogledi bili najviše upereni, Sasha Aneff, brzo je dokazao da bi trebao biti pravo pojačanje. Već u prvoj ozbiljnoj akciji se oslobodio dvojice igrača te iskosa gađao dalje "rašlje", no lopta prolazi tik uz vratnicu. Zato je Aneff bio strijelac u 55. minuti. Aganspahić je izašao pred vratara koji ga zaustavlja prekršajem, a Urugvajac je točan s bijele točke. Malo nakon toga još je jednom bio blizu pogotka, no blokiran je u posljednji trenutak, ali vrlo dobar udarac je izveo i Špoljarić, no vratar je dobro reagirao.

Aneff je svoj drugi pogodak postigao u 67. minuti. Špoljarić je ubacio iz kornera, lopta dolazi na drugu vratnicu, gdje se novo pojačanje Osijeka nalazilo te samo posprema loptu u mrežu. Ipak, Metalac je uspio smanjiti u 71. minuti, kad Matej Bekavac savladava Bornu Žitnjaka, koji je nekoliko minuta prije toga dobio priliku na vratima Osijeka. Isti igrač je kasnije pokušao iz kaznenog udarca, no Žitnjak mu ga je obranio, ali već iduću minutu, odnosno 81. prvu, još je jednom bio savladan, nakon što je obranio opasan udarac, ali točno na nogu Bekavca, koji se po drugi put upisuje u strijelce.

Do kraja susreta vrijedi još spomenuti priliku Aneffa, koji je umalo upisao "hat trick". Jednu dugu loptu je primio prsima, oslobodio se čuvara i krenuo prema golu, prebacio istrčalog vratara, ali lopta pogađa vratnicu. Malo nakon toga dosuđen je kraj ovog pripremnog susreta.

Trener Šušak, koji je susret pratio s "povišene" pozicije, imao je priliku uvidjeti mogućnosti igrača na probi, no prije svih Tomislav Čuljka i Daniela Peeva, koji bi mogli biti u ozbiljnoj konkurenciji za susret protiv Dinama, pošto Mile Škorić neće biti u konkurenciji, budući da ima tri žuta kartona.